Fondsen en subsidies voor verenigingen

DELEN |

De subsidiemodule van Rotterdam Sportsupport geeft een overzicht van de fondsen en subsidies waar Rotterdamse sportverenigingen mogelijk voor in aanmerking komen.

Indien een vereniging de keuze maakt zich maatschappelijk in te willen zetten zijn er meer mogelijkheden voor een succesvolle aanvraag. Indien uw vereniging een ‘gewone’ club met traditioneel sportaanbod is dan zijn de mogelijkheden voor een subsidie of een bijdrage vanuit een fonds beperkt.

Rotterdam Sportsupport is graag bereid om de haalbaarheid van een mogelijke aanvraag voorafgaand met u te onderzoeken. In algemene zin is het goed te weten dat de algemene uitgangspunten van subsidieverstrekkers en fondsen de volgende zijn:

  • projecten die commercieel interessant zijn en zichzelf kunnen bedruipen worden niet ondersteund;
  • reguliere activiteiten van de vereniging worden niet ondersteund;
  • er wordt geen bijdrage verleend voor kosten die al door een andere regeling worden gesubsidieerd;
  • subsidie aanvragen doe je vooraf en subsidie krijgen gebeurt achteraf

De kans op en bijdrage vanuit een fonds of subsidie wordt dus groter indien het gaat om een ‘bijzonder’ project. In het algemeen geldt dat de kansen stijgen naarmate er;

  • aansluiting wordt gevonden bij maatschappelijke doelen;
  • sprake is van samenwerking met betrouwbare partijen;
  • sprake is van een vernieuwend project;
  • een goed doordacht plan met een degelijke begroting ligt
  • sprake is van cofinanciering (welke bijdrage leveren andere betrokken partijen?)

Heeft u het idee dat uw project voldoet aan bovenstaande randvoorwaarden en uw wilt daadwerkelijk aan de slag, dan raden wij u aan eerst onze tips door te lezen. 

De fondsen en subsidies zijn ingedeeld in de categorieën accommodaties, achterstandsgroepen, algemeen, gehandicaptensport, jeugd, ledenwerving en opleidingen. Om het zoeken naar een fonds/subsidie te vergemakkelijken, is het noodzakelijk dat u eerst bepaalt voor welk project uw vereniging financiële ondersteuning nodig heeft. Ga daarna pas gericht op zoek naar een fonds of subsidie. Is het project niet enkel sportgerelateerd? Kijk dan ook eens op www.rotterdamsefondsen.nl.

Aan de getoonde fondsen/subsidies kunnen geen rechten worden ontleend. Ontbreekt volgens u een fonds of subsidie? Meld het ons via het contactformulier. Ook kunt u voor vragen contact opnemen met Mark Lensselink via info@rotterdamsportsupport.nl of 010 4794457.

Zoek op

Hoofdsponsors

Partners

Suppliers

Rotterdam onze Sportstad

Selecteer via onderstaande knoppen de RSS-feed die je wilt ontvangen.