In het eerste kwartaal van 2018 organiseert het eSports House 010 in samenwerking met Rotterdam Sportsupport de 010 e-Soccer League, ofwel de Rotterdamse voetbalclub FIFA18 competitie. Zes Rotterdamse amateurverenigingen, te weten Spartaan ’20, Blijdorp, Overmaas, XerxesDZB, VOC en TransvaliaZW, gaan het in deze competitie tegen elkaar opnemen.

De competitie bestaat uit een Club Qualifier waarin de beste Clubteams per leeftijdscategorie worden geselecteerd. Vervolgens worden er uit- en thuiswedstrijden bij de deelnemende verenigingen gespeeld. Per leeftijdscategorie spelen de clubteams tegen elkaar om de eerste plek in hun rank. Vervolgens spelen ze in de Grand Final in het eSports House 010 om de titel “Best of 010”.

Rotterdam Sportsupport zal tijdens de competitiedagen een beweegelement toevoegen. Dit wordt gedaan om bewegen te stimuleren. Aan het bewegen wordt ook een competitie-element gekoppeld. Op het veld wordt namelijk onder de verenigingen gestreden om de titel ‘’Beste Real FIFA skills’’. De oefeningen uit FIFA worden vertaald naar competitieve skills op het veld, waarbij alle leeftijdscategorieën samenwerken om de verenigingstitel.

Meer weten over de e-Soccer league? Mail dan naar Miranda Monster, via m.monster@rotterdamsportsupport.nl

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Emily Valks

Emily Valks

pedagogisch adviseur