De eerste esoccer competitie van Rotterdam gaat van start. Vrijdag 9 februari is voetbalvereniging TransvaliaZW het decor voor de eerste ‘qualifier’ van de 010 esoccer League.

Aan de competitie, georganiseerd door Esports House 010 in samenwerking met Rotterdam Sportsupport, doen zes Rotterdamse voetbalclubs mee. Behalve TransvaliaZW, zijn dat Blijdorp, Overmaas en Sportplusverenigingen VOCSpartaan’20 en XerxesDZB.

Komende weken worden bij de zes clubs de kwalificatiewedstrijden gespeeld. Uit elk van de leeftijdscategorieën (jeugd onder 18/16/14/12) selecteert de club een team, bestaande uit twee spelers en een coach. Deze 24 teams spelen vanaf 11 maart mee in de competitieronde, zowel uit als thuis. De nummers één en twee strijden tijdens de Grande Finale op 10 juni in Esports House 010 om de kampioenstitel.

Het idee voor deze amateur FIFA-competitie is ontwikkeld door Esports House 010 om de clubs een extra middel te geven om jeugd te binden aan de club. Door het aanbieden van extra activiteiten in hun interessesfeer kan je het verenigingsaanbod aantrekkelijker maken.

Esports
Esports maakt de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling door en breekt los van de stigma’s die er omheen hangen. Naast casual gamen wordt Esports steeds meer gezien als echte sport en in de komende jaren zal het zeker ook erkenning krijgen als Sport.

Rotterdam
Vanuit CityLab010 en de dienst Sport en Cultuur van de gemeente Rotterdam is een subsidie verleend om te kijken hoe Rotterdam dé ‘Esportsstad’ van Nederland kan worden maar ook hoe Esports maatschappelijk ingezet kan worden om jongeren te bereiken.

Het toernooischema voor komende maanden ziet er als volgt uit:


Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Laura van Velzen

Laura van Velzen

strategisch adviseur Interne organisatie