Wil je weten wat Rotterdam te bieden heeft op sportgebied? Kom dan zondag naar het Schouwburgplein tijdens 010Moves! Tussen 13:00 uur en 17:00 uur kun je meedoen aan allerlei sportclinics en workshops. Op deze manier laten de Rotterdamse sportverenigingen zien wat ze in huis hebben.

Tijdens 010Moves! worden bezoekers van het centrum uitgedaagd om deel te nemen aan één van de vele sporten. Van volleybal tot freerunnen, van tennis tot boksen en nog veel meer. Het Schouwburgplein is voor één dag hét sportplein van Nederland. Naast de presentatie van de vele topsportevenementen, verenigingen en talentcentra die de stad kent, willen we vooral de Rotterdammer de kans bieden hun sport te ontdekken door mee te doen aan verschillende sportclinics. Bovendien worden er spectaculaire demonstraties gegeven en kun je kaartjes winnen voor topsportevenementen.

Wil je weten wat er zondag allemaal te doen is? Zie hieronder het programma. Houd deze website in de gaten voor de laatste updates.

TURNEN
Zit jij met samengeknepen billen op de bank als Epke zich klaar maakt voor de afsprong of krijg je zin om het zelf eens te proberen? Op 010MOVES kan het allebei! Geniet van de demonstraties van ons turnteam of waag een sprong op de tumblingbaan. Kun je er geen genoeg van krijgen? Kom dan naar het NK Turnen op 17 en 18 juni.

PAARDENSPORT
Het CHIO staat weer voor de deur. Van 22 t/m 25 juni strijkt het paardenspektakel weer neer in Rotterdam. De hindernissen zijn groter dan je misschien denkt. Op 010MOVES kun je er een paar bekijken. Of ga op de foto met de mascotte van het CHIO.

HONKBAL
Ook in 2017 is Rotterdam weer het decor van het World Port Tournament. De beste honkballers ter wereld komen naar onze stad voor het altijd sfeervolle en spannende honkbaltoernooi. Om alvast in de stemming te komen kun je tijdens 010MOVES een balletje komen slaan in de slagkooi. Meet de snelheid van je slag met de snelheidsmeter.

VOETBAL
Rotterdams mini-EK
Rotterdam is in de ban van het vrouwenvoetbal. Met het EK Vrouwenvoetbal (WEURO2017) in het vooruitzicht ontpoppen diverse vrouwen en meisjes zich als ware voetbalheldinnen. Op 010MOVES wordt de finale van het Rotterdams mini-EK gespeeld. De winnaars vertegenwoordigen Rotterdam op 24 juni in Den Haag waar de landelijke finale plaats vindt. Kom de meiden aanmoedigen met toeters, bellen en natuurlijk spandoeken!

Keepie Uppie
Hoe vaak hou jij de bal hoog in 90 seconden? In verschillende voorrondes hebben meiden t/m 16 jaar hun skills laten zien en tijdens 010MOVES vinden de finales plaats in de categorie Keepie Uppie Princess (t/m 12 jaar) en Keepie Uppie Queen (13 t/m 16 jaar). Om 14:45 uur maakt wethouder Visser de winnaars bekend. De 20 beste meiden uit beide categorieën zullen Rotterdam vertegenwoordigen in de landelijke finale in Utrecht op 16 juli.

Voetbaldorp
Nog veel meer voetbal, voor dames én mannen in het voetbaldorp. Tafelvoetbal of een potje headis? In het voetbaldorp valt genoeg te doen.

Kicky
Ga op de foto met deze aaibare mascotte van het EK Vrouwenvoetbal! Kicky is uitermate geschikt voor een ussie! Stuur je instagramfoto naar Rotterdamsport met #weuro en win gave prijzen!

TRIATHLON
Zwemmen, wielrennen en hardlopen… Dit jaar vindt voor de eerste keer de Grand Final van de ITU World Triathlon in Nederland plaats. En Rotterdam heeft deze primeur! Van 14 t/m 17 september is Rotterdam the place to be. En om nu alvast in de stemming te komen kun je op 010MOVES meedoen aan een run-bike-run parcours, georganiseerd door de Nederlandse Triathlon Bond (NTB).
Voor wie het onderdeel zwemmen mist: op 25 juni organiseert Like2Swim een openwaterwedstrijd in de Entrepothaven van Rotterdam. Inschrijven kan via de site www.like2swimrotterdam.nl

BOKSEN
In de grote boksring worden demonstraties afgewisseld met boksclinics. Durf jij het aan, kom dan naar de ring en leer een paar mooie moves.
Op 18 september kan de echte boksfanaat weer terecht bij het Bep van Klaveren Memorial.

TENNIS
Rotterdam zou Rotterdam niet zijn zonder het ABN AMRO World Tennis Tournament dat ook in 2018 weer plaats zal vinden in Ahoy. Maar vindt de Rotterdam Open ITF Future Tennis Toernooi plaats op 21-27 augustus en in december het Nederlands Kampioenschap Tennis. De Nederlandse Tennis Bond (KNLTB) staat op 010MOVES met vijf tennis challenges en op het Multiveld kun je een balletje komen slaan.

SCHAKEN EN DAMMEN
Heb je inspiratie opgedaan tijdens het NK Jeugdschaken in 2016? Dan kun je tijdens 010MOVES laten zien dat jij de koning(in) bent van het schaken. Of speel een potje dammen bij de loungebanken bij het podium.

HARDLOPEN
Met de jaarlijkse Rotterdamse Marathon (7 april 2018), de Bruggenloop, RoParun, de Ladies Run, de Urban Trial etc. etc. is Rotterdam regelmatig het decor van gave hardloopevenementen.
Kom naar het Multiveld op 010MOVES en verbeter je looptechniek.

POLSSTOKHOOGSPRINGEN
Inmiddels niet meer weg te denken van 010MOVES: polsstokhoogspringen. Op zaterdag vinden de eerste kwalificaties plaats van deze internationale wedstrijd op het Stadhuisplein. Op zondag, tijdens 010MOVES, kunnen we genieten van de spectaculaire sprongen in de finales op het Schouwburgplein. Vergeet je camera niet. Want mooie beelden gegarandeerd!

DANS EN MUZIEK
Op het centrale podium kun je genieten van verschillende dans- en muziekoptredens. Zo zullen onder andere Jay D Jack (13:15 u), het Albedacollege (13:30 u), 010hiphop (14:00 u) en Challenge 010 (16:00 uur) het podium betreden voor een spetterend optreden. Zelf met de voetjes van de vloer kan tijdens de workshops van Got2Groove (14:20 u), Swing Brasil (14:45 u), Azonto (15:15 u) en Robot Dance (15:25 u). Het afsluitend uurtje wordt het podium vrij gemaakt voor een fijne jamsessie.

ROLSTOELBASKETBAL
Onze eigen RotterdamSport-ambassadrice Barbara van Bergen verzorgt gedurende de dag basketbalworkshops voor zowel valide als minder valide spelers. Dus heb je altijd al eens willen ervaren hoe het is om in een rolstoel te basketballen? Barbara zal het met veel enthousiasme aan je voor doen.

ROEIEN
Roeien is echt iets Rotterdams. Met enkele roei(st)ers van wereldklasse, verschillende verenigingen, de Willem-Alexander Baan en natuurlijk het vele water, is de sport niet weg te denken uit onze stad. Doe een roeichallenge met je vriend of vriendin of één van onze andere bezoekers.

FREERUNNING
Freerunning is een spectaculaire sport waarbij je zo snel mogelijk over obstakels beweegt. Hierdoor ontwikkel je het ultieme gevoel van vrijheid, lichaamscontrole en kracht. En het leuke is: je kan het overal doen. Zo ook op het Schouwburgplein. Er zijn demonstraties, maar je kan ook zelf een sprongetje wagen.

VOLLEYBAL
We moeten nog even geduld hebben, maar in 2018 zal de kade bij het ss Rotterdam weer worden omgetoverd tot een heus beachvolleybalveld. Van 13 t/m 22 juli is Rotterdam de gastheer van het EK Beachvolleybal. Tegelijkertijd wordt in het Nieuwe Luxor Theater gestreden om de titel tijdens het WK Zitvolleybal. De Nederlandse Volleybal Bond (NeVoBo) verzorgt tijdens 010MOVES allerlei volleybalactiviteiten.

HOCKEY
Op het Multiveld kun je onder begeleiding meedoen met hockeywedstrijdjes en werken aan je techniek.

KAARTEN WINNEN
Zoals je ziet: er zijn dit jaar vele gave sportevenementen in Rotterdam. Van het NK Turnen tot het World Port Tournament, van het EK Vrouwenvoetbal tot de Korfbal Challenge. Door mee te doen aan verschillende activiteiten op 010MOVES kun je kaarten winnen voor één van onze (top)sportevenementen.
Dus graag tot zondag 11 juni op het Schouwburgplein!

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Ellen Breedveld

Ellen Breedveld

projectmedewerker Meer volwassen Rotterdammers met een gezondheidsachterstand blijvend in beweging