Rotterdamse verenigingen kunnen gedurende het hele jaar aankloppen voor ondersteuning op allerlei thema’s. Denk hierbij aan vrijwilligersbeleid, financiën, veilig sportklimaat, communicatie en bijvoorbeeld maatschappelijk ondernemen. Bekijk hier alle ondersteuningsproducten. We hebben de meest bekeken producten van het afgelopen half jaar voor je op een rij gezet:

   1. Fonds Kansen voor de Sport
    De subsidie Kansen voor de Sport is aan te vragen voor communicatie rondom ledenwervingsactiviteiten als open dagen, kennismakingstrainingen, vriendjes- en vriendinnetjesdagen en het uitdelen van flyers, en voor activiteiten om vrijwilligers te werven.
   2. Rotterdamse aanpak Veilig Voetballen
    De Rotterdamse aanpak Veilig Voetballen helpt voetbalverenigingen bij het realiseren van een veilig sportklimaat. Het doel van deze aanpak is samenwerken aan een Rotterdams voetbalklimaat waarin sportiviteit en respect centraal staan en dat zorgt voor nog meer plezier op en rond de velden!
   3. Bijdrage Kaderopleidingen
    Met diverse opleidingen kan jouw vereniging investeren in een professionelere, bedrijfsmatige houding van het kader. Rotterdam Sportsupport vergoedt diverse kaderopleidingen en maakt daarin onderscheid tussen organisatorische opleidingen en sporttechnische opleidingen.
   4. Investeringssubsidie accommodatie
    De regeling investeringssubsidies breedtesportverenigingen stimuleert Rotterdamse breedtesportverenigingen hun eigen sportaccommodaties of hun eigen sportvoorzieningen op een adequaat kwaliteitsniveau te kunnen houden of brengen.
   5. Checklist evenementen
    Deze checklist bevat actiepunten die voorafgaand, tijdens en na een evenement uitgevoerd moeten worden. Het is tevens een planning en maakt inzichtelijk wie waarvoor verantwoordelijk is. Met deze checklist voorkom je dat je belangrijke zaken vergeet te regelen.
   6. Subsidies voor sportverenigingen
    Het opknappen van een kleedkamer, de aanschaf van een nieuw doeltje of het aanpassen van de sportaccommodatie; het zijn allemaal zaken die geld kosten. Sportverenigingen kunnen voor bepaalde uitgaven een beroep doen op subsidies of fondsen.
   7. Handboek Sponsorwerving
    Om sportverenigingen op weg te helpen met het vinden en het juist benaderen van sponsoren ontwikkelde Rotterdam Sportsupport een handboek sponsorwerving.
   8. Hulpvraag veiligheid en VOG
    Een veilig sportklimaat zorgt ervoor dat (jeugd)leden zich optimaal kunnen ontwikkelen binnen de vereniging. Wanneer jouw vereniging met en voor minderjarigen of mensen met een beperking werkt, adviseren wij om actief in zetten op deze sociale veiligheid. Zo kan jouw vereniging gaan werken met VOG’s, een gedragscode en een aannamebeleid voor vrijwilligers.
   9. Pedagogische ondersteuning
    De manier waarop sport wordt aangeboden, bepaalt in grote mate of iemand blijft sporten en wat de positieve effecten van sport zijn op bijvoorbeeld de persoonlijke ontwikkeling. Goede trainers zorgen voor een veilig sportklimaat waarin elk kind tot zijn recht komt.
   10. Handboek Communicatie
    Van flyer tot Facebook en van website tot persbericht. De communicatiemogelijkheden voor sportverenigingen zijn talrijk. En ieder jaar worden het er meer. Welke middelen kies je voor de vereniging? Hoe kun je met communicatie nieuwe leden werven.

Heeft jouw vereniging ook een hulpvraag of wil je graag aan de slag met een ondersteuningsproduct? Neem dan contact op met je vaste contactpersoon bij Rotterdam Sportsupport of mail naar info@rotterdamsportsupport.nl.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Sandra Sonneveld

Sandra Sonneveld

P&O medewerker