Van 3 maart tot en met 5 mei presenteren de tien leukste Rotterdamse verenigingen zich op Radio Rijnmond. De Rotterdamsche zeilvereeniging uit Kralingen-Crooswijk was zaterdag 17 maart aan de beurt.

De voorzitter van de Rotterdamsche Zeilvereeniging (RZV), Peter de Weerdt, heeft deze club opgegeven voor de strijd om de titel Rotterdams leukste ‘kluppie’. En niet voor niets. ‘De RZV bestaat dit jaar 100 jaar. En in dat 100-jarig bestaan heeft de vereniging een enorme lijst aan kampioenen voortgebracht waaronder Olympische, Wereld, Europese en vele Nationale titels.’ aldus de Weerdt.

De vereniging is gelegen op een unieke locatie aan de Kralingse plas en het clubhuis gebouw wordt zelfs als rijksmonument aangemerkt. ‘Daar ben ik trots op’, vervolgt de Weerdt. ‘Maar ook op het feit dat we als vereniging zoveel organiseren. Zeilen is een sport waarbij het sociale aspect ook heel erg belangrijk is en door onze activiteiten op een kwalitatief goede en gestructureerde mannier te organiseren, hebben we een constante aanwas van nieuwe leden. Zo hebben jaarlijks een jeugd zeilweek, organiseren we diverse wedstrijden, verzorgen we kaderopleidingen en dit lustrumjaar hebben we een evenement waarbij we de wijk gaan betrekken. Voor de vrijwilligers, die dit allemaal mogelijk maken, houden we jaarlijks een bijeenkomst met een hapje en een drankje om hen te bedanken voor hun inzet. Tevens zijn er speciale prijzen voor bijzondere verdiensten.’

‘De 2500 euro prijzengeld zouden wij goed kunnen gebruiken voor een nieuwe begeleidingsboot of onderdelen voor instructieboten voor de jeugdzeil opleiding.’ aldus de Weerdt.

Ons Kluppie is een samenwerkingsproject tussen RTV Rijnmond en Rotterdam Sportsupport waarmee jaarlijks Rotterdams leukste ‘kluppie’ wordt verkozen. De winnaar, die 2.500 euro opstrijkt, wordt bepaald door publiek en een deskundige jury. Stemmen kan van 3 maart tot en met 11 mei op www.rotterdamsportsupport.nl/onskluppie en op www.facebook.com/sportsupport

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Laura van Velzen

Laura van Velzen

strategisch adviseur Interne organisatie