Vorige week vond de Sportentocht Hoogvliet plaats, waarmee kinderen van alle Hoogvlietse basisscholen kennismaakten met de sportverenigingen uit de deelgemeente. In totaal leverde de Sportentocht meer dan duizend sportdeelnames op. Het doel om kinderen te stimuleren tot meer bewegen werd daarmee ruim behaald.

Ruim 250 aanwezigen verzamelden zich vrijdagavond voor de afsluiting van de Sportentocht in het deelgemeentekantoor van Hoogvliet. Hier werd onder meer het Westpunt uitgeroepen tot sportiefste school van de deelgemeente. Ook werd de sportiefste leerling bekendgemaakt. Ilse ter Brugge (OBS de Boomgaard, groep 7) werd gehuldigd als sportiefste leerling en ontving de beker en een cadeaubon. De sportiefste school ontving een beker en een pakket aan sport- en spelmaterialen.

Portefeuillehouder Ingeborg Hoogveld was blij met de grote aantallen kinderen die zich in de afgelopen week bij de sportverenigingen hadden gemeld. “De sportentocht was vorig jaar al een groot succes en dat heeft zich dit jaar opnieuw bewezen. Hopelijk zullen er ook nu weer ruim 90 kinderen zich als lid inschrijven bij de diverse sportverenigingen. De elf door de sportverenigingen beschikbaar gestelde lidmaatschappen die vanavond zijn uitgereikt zullen hier alvast een goede bijdrage aan leveren.”

Elke dag boden meerdere sportorganisaties in Hoogvliet hun sport aan op locatie, zoals voetbal bij voetbalvereniging Rijnmond Hoogvliet Sport, hiphop bij dansschool Marleen of boksen bij boksvereniging Schildkamp. Aan de hand van een boekje met stempelkaart kon er gratis deelgenomen worden aan de activiteiten. De sportentocht is tot stand gekomen door een samenwerking van Rotterdam Lekker Fit!, deelgemeente Hoogvliet, Rotterdam Sportsupport en Sport en Recreatie gemeente Rotterdam.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Wim Wisse

Wim Wisse

verenigingsconsulent Charlois en IJsselmonde