Donderdagavond ontvingen 18 Rotterdamse sportverenigingen uit handen van wethouder Adriaan Visser en Rotterdam Sportsupport-directeur een ‘Sportpluspredicaat’. Dit predicaat is een erkenning voor de maatschappelijke inzet en waarde van deze verenigingen voor Rotterdam.

Sportplus staat voor Rotterdamse sportverenigingen die een brede maatschappelijke rol willen vervullen. Voorbeelden hiervan zijn het faciliteren van sportactiviteiten voor Rotterdammers in de bijstand en het aanbieden van sportieve mogelijkheden voor mensen met een beperking. Rotterdam Sportsupport ondersteunt deze verenigingen bij hun maatschappelijke inzet.

Rotterdamse sportverenigingen kunnen jaarlijks deelnemen aan een toetsingstraject om aanspraak te maken op de ‘Sportplusstatus’. Een toetsingscommissie, die werkt in opdracht van Rotterdam Sportsupport, neemt onder meer de kwaliteit en borging van de maatschappelijke activiteiten, de interne organisatie, de sociale veiligheid en de financiën onder de loep. De verenigingen die de toetsing goed doorstaan, ontvangen een Sportpluspredicaat. Afhankelijk van de score per club is dit voor één, twee of vier jaar.

Wethouder Adriaan Visser reikte donderdag de predicaten aan de nieuwe Sportplusverenigingen uit. Hij zegt: ‘Sportplusverenigingen zijn onmisbare partners voor de uitvoering van het sportbeleid van Rotterdam. Zij ondernemen vele activiteiten die Rotterdammers plezier en ontwikkeling brengen. Sportplusverenigingen helpen Rotterdammers en de stad vooruit.’

Sportplusverenigingen helpen Rotterdammers en de stad vooruit


Eén nieuwkomer

Na de uitreiking van de achttien Sportpluspredicaten telt Rotterdam 22 Sportplusverenigingen. Zeventien clubs zagen donderdag hun aflopende Sportplusstatus verlengd worden. Studentenroeivereniging Skadi Rotterdam was de enige nieuwkomer in het gezelschap. Korfbalvereniging RSV Sperwers doorstond dit jaar de toetsing niet.

De 22 verenigingen zijn: 010 Trojans (American football), Abdel-kwan (taekwondo), Atomium ’61 (handbal), ckv N.I.O. (korfbal), HC Feijenoord (hockey), HSV Saints (honk- en softbal), LTC Plaswijck (tennis), Nikantes (korfbal), OZC (korfbal), PAC (atletiek), Portland Poema’s (honk- en softbal), RHV Snelwiek (handbal), RKC WION (korfbal), Rotterdam Atletiek, Rotterdam Basketbal, Skadi Rotterdam (roeien), Sportclub Excelsior (voetbal) en TPP Rotterdam (zaalvoetbal), TTV Alexandria ’66 (tafeltennis), Unity99 (karate), V.O.C. (voetbal en cricket) en XerxesDZB (voetbal).

Volgend jaar toetst de commissie opnieuw Rotterdamse verenigingen. Clubs die zich hiervoor willen laten toetsen, kunnen zich melden bij Rotterdam Sportsupport.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Fili Talman

projectcoördinator Schoolsportvereniging
Fili Talman