2011 is het Europees jaar van het vrijwilligerswerk (EJV 2011) en dat jaar wordt een podium waarop alles wat al gebeurt op het gebied van vrijwilligerswerk in de schijnwerpers gezet wordt.  De hoofddoelen zijn:

1. Vieren en waarderen van de kracht van het Nederlandse vrijwilligerswerk.

2. Het brede publiek laten zien welke soorten vrijwilligerswerk er zijn. De focus ligt hierbij op de diversiteit, er zijn vele vernieuwende, leuke en interessante manieren van vrijwilligerswerk.

3. Een gunstig klimaat voor het vrijwilligerswerk behouden.

Eén van de activiteiten is het uitreiken van de Meer dan handen awards. Er zijn vier Meer dan handen-awards te verdienen met de thema’s: Passie, Innovatie,Verbinding en Competentie. Men wil met de meer dan handen awards duidelijk maken dat het moderne vrijwilligerswerk de clichébeelden aan alle kanten heeft ingehaald en dat het letterlijk voor iedereen veel te bieden heeft.

Kijk ook op www.vrijwilligerswerk.nl om te zien welke initiatieven men nog meer kan gebruiken voor het bedanken van vrijwilligers of het verspreiden van ervaringen over de inzet/werving van vrijwilligers. Stuur een compliment aan iemand/iedereen die zich vrijwillig inzet en misschien krijgt diegene bezoek van een bekende Nederlander, van 11 tot en met 18 september is de Week van het Applaus. In deze week geven (vrijwilligers)organisaties en bedrijven hun vrijwilligers een applaus, Vraag vrijwilligers via de Vraag het gewoon-campagne of zorg dat één van de vrijwilligers door de TROS beloont wordt met een gouden opsteker, uitgereikt door een bekende Nederlander. Van de Stichting de Grootste Familie helpt, krijgt hij/zij € 1.000,- voor zijn vrijwilligerswerk.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Liana Landman

Liana Landman

projectleider Vitale sportverenigingen / verenigingsconsulent Accommodatie en Organisatie