Zes Rotterdamse voetbalverenigingen streden in de 010 eSoccer League om de Rotterdamse titel. 25.000 kijkers bekeken via Twitch de finale die vanuit de koepels van eSports House 010 live werd uitgezonden. XerxesDZB (<13), R.V. & A.V. Overmaas (<15), TransvaliaZW (<17) en Spartaan ’20 (<19) veroverden de felbegeerde titel. Ook VOC Rotterdam en RVV Blijdorp namen deel aan de competitie.

In de 010 eSoccer League leveren Rotterdamse voetbalclubs FIFA 18-spelers aan in vier leeftijdscategorieën: tot 19, 17, 15 en 13 jaar. De afgelopen maanden is er op locatie van de zes clubs ‘uit’ en ‘thuis’ gestreden. De clubs speelden in een team met twee spelers en eventueel een coach die adviezen mocht geven. Het toevoegen van het element ‘samenwerking’ maakt deze regionale competitie zo interessant! Goede communicatie onderling is essentieel om de wedstrijd te winnen. Bekende casters René Treur, Mathia Koolhout en Pim van Valkengoed verzorgden het commentaar en de sfeerimpressies bij de wedstrijden.

Skillgames
Rotterdam Sportsupport verzorgt zogenaamde ‘skillgames’ rondom de FIFA-wedstrijden die zijn geïnspireerd op het populaire spelprogramma. “Dat zijn herkenbare oefeningen voor de jeugd,” zegt Hasan Abaka van Rotterdam Sportsupport: “Met deze activiteiten stimuleren we niet alleen de cognitieve vaardigheden, maar juist ook de fysieke. De cognitieve vaardigheden worden vooral door het gamen gestimuleerd. We maken er een serieuze competitievorm van met een officiële ranglijst en puntentelling.”

De eSoccer League is een initiatief van Gamers First in samenwerking met Rotterdam Sportsupport, de betrokken voetbalverenigingen en met steun van Citylab010 en de Gemeente Rotterdam.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Yasemin Cansoy

Yasemin Cansoy

secretaresse