Rotterdamse sportverenigingen hebben voortaan een extra kans zich in de etalage te zetten. Ze tonen hun aanbod en doelgroepen in de deze maand gelanceerde Sport- en Beweegdatabase. Die is bedoeld voor ieder individu of elke organisatie die op zoek is naar specifieke activiteiten. Vele clubs hebben hun informatie al in de database verwerkt, andere kunnen dat nog steeds doen. Uw secretariaat heeft een uitnodiging ontvangen van Rotterdam Sportsupport.

Belangrijk: zorg dat de gegevens zo volledig mogelijk zijn. Dat vergroot de kans dat uw vereniging wordt gevonden. Medewerkers van Rotterdam Sportsupport kunnen u helpen de informatie te verwerken.

Rotterdam heeft honderden aanbieders van sport- en beweegactiviteiten. In de database kan iedereen nu vinden wat hij zoekt in zijn buurt. Wethouder Adriaan Visser (Financiën, Binnenstad, Cultuur en Sport) lanceerde de database op maandag 13 november tijdens het Sportcongres Rotterdam.

Hij zei: ‘Er is nu één plek waar het sportieve aanbod samenkomt. Het huidige aanbod in de database is zo breed, dat je ook heel specifiek kunt zoeken. Zo staan er activiteiten in voor mensen in een rolstoel of met een visuele beperking. Maar er is ook speciaal aanbod voor mensen met overgewicht of autisme.’

De database is niet alleen handig voor mensen die gezien hun fysieke of mentale omstandigheden speciale wensen hebben. Er kan ook worden gezocht op het aanbod per locatie en leeftijdscategorie. De ene persoon zal uit zijn op sport- en beweegactiviteiten voor kinderen tussen de nul en zes jaar, de andere wil juist iets geschikts voor 65-plussers vinden.

Visser benadrukte dat sportverenigingen via de database ook onder de aandacht komen van organisaties die inwoners kunnen wijzen op het belang en de mogelijkheden van sporten en bewegen. Huisartsen en fysiotherapeuten bijvoorbeeld. Visser: ‘Zij staan in contact met mensen voor wie sport en bewegen zo belangrijk kan zijn, bijvoorbeeld om fysiek en mentaal fitter worden of om mensen te helpen hun sociale netwerk te vergroten.’

De Sport- en Beweegdatabase herbergt al duizend activiteiten. De dienst is ontwikkeld onder leiding van gemeente Rotterdam en Rotterdam Sportsupport. De Sport- en Beweegdatabase kon worden gerealiseerd dankzij onder meer een financiële bijdrage van Fonds Achterstandswijken Rotterdam.

Hier ziet u een animatievideo over de Sport- en Beweegdatabase:

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Bryan Bastiaanse

Bryan Bastiaanse

coördinator monitoring en verantwoording projecten