Roos Slenters, projectleider van Bewegen naar Werk, liep met tien deelnemers 4,2 kilometer tijdens de AD City Run Rotterdam en schreef er een blog over. Binnen Bewegen naar Werk worden werkzoekenden mentaal en fysiek klaargestoomd voor een werkervaringsplaats. 

4,2 kilometer hardlopen lijkt misschien geen uitdaging, als je tijdens de NN Marathon Rotterdam lopers na 42 kilometer ziet finishen. Maar voor deelnemers van het programma Bewegen naar Werk is dit een grote prestatie én een stap richting een mooie toekomst.

Eén en al blijdschap en euforie kwamen naar boven

Voor wie lange tijd inactief is geweest en jaren niet heeft bewogen, voelt 4,2 kilometer als 42 kilometer. Met 10 deelnemers van het programma Bewegen naar Werk finishte ik zaterdag 8 april na 4,2 kilometer hardlopen. Eén en al blijdschap en euforie kwamen naar boven. In de groep zaten mensen die lange tijd thuis zaten, te kampen hadden met een depressie, net in Nederland zijn of werken aan hun overgewicht. En wat was ik trots! Voor deze prestatie waren discipline, uithoudingsvermogen, vertrouwen, samenwerken en conditie nodig. Dit samen met de blijdschap, succeservaring en sociale contacten die worden opgebouwd zijn de redenen dat wij sport belangrijk vinden en als middel inzetten bij re-integratie. Wanneer je lekker in je vel zit en het gevoel hebt dat je de wereld aan kunt, is het makkelijker je problemen aan te pakken en weer de weg naar een baan te vinden. Deze 10 mensen zijn er nog niet helemaal, maar wel 4,2 km dichter bij hun persoonlijke einddoel!


Roos Slenters is projectleider Bewegen naar Werk, lees hier meer over het project.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Anouk Meeter

Anouk Meeter

verenigingsconsulent Feijenoord, Delfshaven en Centrum