Wil je snel en eenvoudig de 5 meest gelezen artikelen van de maand april bekijken? We hebben ze voor je op een rij gezet:

 • Stem op jou favoriet voor Ons Kluppie 2017
  Voor tien Rotterdamse sportverenigingen is een spannende tijd aangebroken. Ze zijn genomineerd voor Ons Kluppie 2017. Net als in de afgelopen jaren proberen de verenigingen onder meer via een radioreportage bij RTV Rijnmond én met een enthousiast videofilmpje de gunst van het publiek te winnen. Want niet alleen een jury onder voorzitterschap van Leontien van Moorsel beslist wie met de prijs aan de haal gaat, ieder ander kan ook invloed uitoefenen door te stemmen. Stem dus hier of hier op je favoriet.
 • Zó ontwikkel je een veilig sportklimaat bij de club
  Rotterdam Sportsupport ondersteunt clubs die streven naar een veilig sportklimaat. Zo hebben verenigingsbestuurders de mogelijkheid op donderdag 15 en 22 juni van 19.30-21.30 een cursus van twee avonden bij te wonen bij ons. Besproken onderwerpen: hoe je het werken met een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) en/of gedragscode bespreekbaar maakt onder vrijwilligers. En hoe je gedragsregels opstelt. Maar ook hoe je aannamebeleid ontwikkelt en hoe vrijwilligers kunnen worden geschoold. Wat is bijvoorbeeld de rol van de vertrouwenscontactpersoon en welke mogelijkheden tot scholing zijn er?
 • Oud-directeur Diergaarde Blijdorp lid Raad van Toezicht
  ‘Ik zie juist veel overeenkomsten tussen dierentuinen en sport’, zegt het kersverse lid van de Raad van Toezicht. ‘Tussen 2009 en 2016 was ik algemeen directeur van Diergaarde Blijdorp. Net als in de breedtesport zijn vrijwilligers, 350 in totaal, er van onschatbare waarde.” Lees meer over Marc Damen in zijn artikel.
 • Intensieve ondersteuning voor twaalf clubs in de regio
  Waar voorheen topsport centraal stond in het sponsorbeleid van de Rabobank zet zij nu in op breedtesport en cultuur. Heidi Leeuwangh van Rabobank Rotterdam: ‘Rabobank gelooft in het belang en de kracht van verenigingen en ziet hen als cement van onze samenleving. In de snel veranderende wereld zien we dat verenigingen geconfronteerd worden met allerlei uitdagingen, denk aan funding, vrijwilligers, accommodatie, ledenbehoud, veranderend consumptiegedrag en een andere, nog meer maatschappelijke rol voor de vereniging in de samenleving.” Lees meer over de rol van de Rabobank in het artikel.
 • sv Charlois: ruim vijftig nieuwe sponsors in één jaar
  ‘Het gaat om 24 stuks die gezamenlijk de honderd meter langs de zijde van ons hoofdveld vullen’, vertelt Raymon Schimmel, lid van de Sponsorcommissie. Deze prestatie werd bereikt door de benadering van de sponsorcommissie die begin vorig jaar aantrad bij sv Charlois. Lees meer over de sponsorcommissie in het artikel.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Kim Santbulte

Kim Santbulte

projectleider Rotterdam Sport op Maat