Dit bericht komt uit de nieuwsbrief voor intermediairs van het Jeugdsportfonds.

Dien jij als intermediair aanvragen in bij het Jeugdsportfonds Rotterdam? Misschien kun je de werkzaamheden nog beter en effectiever uitvoeren met behulp van tips van andere intermediairs. 

1. Voer een intakegesprek

Bart van Wensen: “Houd een intakegesprek met de ouders. Zo kun je goed en uitgebreid vertellen hoe het Jeugdsportfonds werkt.”

2. Houd een ledenbestand bij

Frank Verhaar: “Houd via Excel een ledenbestand bij. Als je wilt controleren, of een aanvraag opnieuw moet worden ingediend, ga je eenvoudigweg naar de kolom met de aanvraagdatum. Daar kan je precies zien wanneer een nieuwe aanvraag moet worden ingediend.” Het aanmeldsysteem van het Jeugdsportfonds stuurt daarnaast per mail nog een herinnering wanneer een aanvraag bijna afloopt.

3. Overleg met interne begeleiders

Jan Donker: “Houd contact houden met interne begeleiders (IB’ers) op de scholen. Zij zijn vaak op de hoogte van de thuissituatie van de kinderen.”

4. Vraag ouders om een kopie van loonstrook of uitkeringsspecificatie

Daan Baecke: “Vraag ouders altijd om een kopie van de loonstrook of uitkeringsspecificatie. Dan heb je zwart op wit dat hun kind daadwerkelijk in aanmerking komt voor het Jeugdsportfonds.”

5. Laat ouders een intentieverklaring tekenen

Baecke: “Het wordt weliswaar niet verplicht gesteld, maar het is wel handig ouders een intentieverklaring te laten ondertekenen. Daarmee maak je ze bewust van de voorwaarden waaronder je het Jeugdsportfonds voor hun kind aanvraagt.”

Voorbeelden van afspraken in een intentieverklaring met ouders:

Als de contributie door Jeugdsportfonds wordt betaald, verwachten wij een tegenprestatie.

  • U stimuleert uw kind altijd te gaan sporten
  • Als uw kind niet naar een training kan sporten, meldt u hem/haar af bij de trainer of sportvereniging.
  • U gaat regelmatig kijken naar een training of wedstrijd van uw kind.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Anouk Meeter

Anouk Meeter

verenigingsconsulent Feijenoord, Delfshaven en Centrum