Een financieel duwtje in de rug nodig? Behoefte aan middelen om een mooi idee van de club uit te voeren? Grote kans dat je als Rotterdamse sportvereniging je voordeel kunt doen met een fonds of een subsidieregeling. Of het nu gaat om financiële tegemoetkoming wanneer kaderleden een opleiding volgen of wanneer je sport biedt aan mensen met een beperking. Negen mooie kansen op een rij gezet.

 1. Subsidie Kansen voor de Sport
  De subsidie Kansen voor de Sport is aan te vragen voor communicatie rondom ledenwervingsactiviteiten als open dagen, kennismakingstrainingen, vriendjes- en vriendinnetjesdagen en het uitdelen van flyers en voor activiteiten om vrijwilligers te werven.
 2. Subsidie Kaderopleidingen
  Een subsidie tot 1000 euro. Het exacte bedrag hangt af van het ledenaantal. Dankzij deze bijdrage kunnen vrijwilligers sporttechnische en organisatorische opleidingen volgen. Denk aan trainerscursussen, cursussen Bedrijfshulpverlening en cursussen omgaan met een AED.
 3. Meerkostensubsidie gehandicaptensport
  Een sportvereniging die mensen met een beperking de mogelijkheid biedt te sporten, zal vaak extra kosten maken. Deze regeling komt daarin tegemoet.
 4. Stichting Bevordering van Volkskracht en gelieerde fondsen.
  Volkskracht steunt organisaties met een goed plan voor Rotterdam.
 5. JongerenBijdrageRegeling
  Jongeren van 12 tot en met 27 jaar kunnen maximaal 2.000 euro aanvragen voor een activiteit. Het gaat om een openbare activiteit, dus niet om een initiatief exclusief voor verenigingsleden. Hier vind je ook meer informatie.
 6. Bijdrage Jeugdsport
  De Bijdrage Jeugdsport keert 10 euro uit per jeugdlid. Dit gebeurt alleen nadat de vereniging in mei het vitaliteitsonderzoek van Rotterdam Sportsupport heeft ingevuld.
 7. DeltaPORT Donatiefonds
  Bedoeld voor instellingen die actief zijn op het gebied van cultuur, welzijn, sport en recreatie in de directe omgeving van het Rotterdamse haven- en industriegebied.
 8. Specsavers Steunt
  In oktober kun je je vereniging of een activiteit aanmelden. Bij voldoende stemmen zal de dichtstbijzijnde Specsaversvestiging een jaar lang voor jullie sparen. Handig: laat via de website weten dat je in oktober een aanmeldherinnering wilt ontvangen.
 9. Sportimpuls
  Dit is een subsidieregeling die lokale sport- en beweegaanbieders financieel ondersteunt wanneer ze activiteiten ondernemen om meer mensen langdurig te laten sporten en bewegen. De aanvraag bedraagt minimaal 10.000 euro en maximaal 125.000 euro. Let op: de aanvraagprocedure en verantwoording zijn arbeidsintensief.

Op onze site en op de site Rotterdamse fondsen lees je over nog meer aantrekkelijke fondsen.

Vragen over het opstellen van een aanvraag? Neem contact op met Mark Lensselink via m.lensselink@rotterdamsportsupport.nl.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Stephan Vos

Stephan Vos

verenigingsconsulent Veilig sportklimaat