De handtekeningen zijn gezet: Aafje en Rotterdam Sportsupport gaan in het nieuwe jaar samenwerken. Het goede voornemen van de thuiszorgorganisatie voor 2020 is om medewerkers in beweging te brengen en houden. In deze uitdaging verwachten Rotterdam Sportsupport en Aafje elkaar te vinden. Beide partijen kijken uit naar een sportieve samenwerking.  

“We zijn trots op de samenwerking met Rotterdam Sportsupport! Het geeft ons de mogelijkheid om meer aandacht te geven aan de zowel fysieke als mentale gezondheid van medewerkers,” aldus Mark van Son, Adjunct-directeur van Aafje.  “Juist het sporten in gezamenlijk verband geeft een extra stimulans. Een bewuste omgang met je gezondheid is noodzakelijk om dit werk te kunnen blijven doen en tevens gezond en fit de pensioenleeftijd te bereiken.”

Verenigd sporten

Door de samenwerking die Aafje en Rotterdam Sportsupport met elkaar aangaan, kunnen medewerkers vanaf het nieuwe jaar terecht bij alle verenigingen in Rotterdam welke beweegplusactiviteiten aanbieden. Bij deze clubs kunnen ze meedoen aan beweeglessen en -activiteiten. Dit is een win-winsituatie voor beide partijen: Aafje zorgt voor de vitaliteit van haar personeel, terwijl het complex van sportverenigingen nuttig wordt besteed in de daluren. Van der Hart: “Deze samenwerking met het bedrijfsleven is een mooie nieuwe vorm waar iedereen trots op mag zijn.”

Met Beweegplus levert Rotterdam Sportsupport een bijdrage aan het duurzaam in beweging brengen van (kwetsbare) volwassen Rotterdammers die niet vanzelfsprekend meedoen aan sport- en beweegactiviteiten. In elk gebied in Rotterdam worden er laagdrempelige beweegactiviteiten aangeboden bij sportverenigingen. Ook wordt met dit project de samenwerking tussen sport-, zorg- en welzijnsinstellingen gestimuleerd. Door deel te nemen aan Beweegplusactiviteiten gaan mensen plezier in bewegen ervaren, met als doel hen fysiek, mentaal en sociaal sterker te laten worden. Door het laagdrempelige karakter van de activiteiten is dit aanbod geschikt voor iedereen die (weer) wil bewegen.

Met maar liefst 1.800 medewerkers is Aafje actief in Rotterdam en omstreken. De organisatie is niet alleen werkzaam in de thuiszorg, maar ook ruim vertegenwoordigd als kwalitatieve zorginstelling. Werken in de ouderenzorg is zwaar, zowel geestelijk als fysiek. Aafje weet daarom als geen ander hoe belangrijk goede zorg is, ook voor je eigen personeel.Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Sonny Noordermeer

Sonny Noordermeer

projectleider Schoolsportvereniging