De gemeente Rotterdam stelt veiligheid voorop en volgt hierbij het aangepaste protocol ‘Verantwoord sporten’ van NOC*NSF in samenwerking met Vereniging Sport en Gemeenten. Dit protocol biedt richtlijnen voor de versoepelingen die per 1 juli zullen ingaan. Daarnaast gelden de sportspecifieke protocollen die door de sportbonden zijn opgesteld. Voor verenigingen die huren van Sportbedrijf Rotterdam komt ook een accommodatieprotocol beschikbaar. De gemeente Rotterdam verwacht van alle binnensportverenigingen dat zij deze protocollen in praktijk brengen én handhaven. Om verenigingen hierbij te helpen heeft Rotterdam Sportsupport deze checklist ontwikkeld:

Checklist openstelling binnensportverenigingen docx, 2 MB

In deze checklist hebben we de landelijke en lokale richtlijnen gebundeld in een overzichtelijke afvinklijst. Ook verwijzen we in de checklist naar handige hulpmiddelen zoals bewegwijzeringposters met hygiëneregelscommunicatieplan en een hulpmiddel voor het uitvoeren van de gezondheidscheck.

Let op: naar aanleiding van de meest recente noodverordening hebben we op 1 juli de volgende richtlijnen verwerkt in de checklist:

  • Toeschouwers binnen moet je placeren dat wil zeggen een zitplaats toewijzen, staan mag dus niet;
  • Het is alleen toegestaan om tijdens het sporten binnen anderhalve meter van elkaar te komen voor mensen van 18 jaar en ouders als dit noodzakelijk is voor de sportbeoefening. Voor sporten zoals denksporten, racketsporten en bijvoorbeeld diverse atletiek en turnonderdelen is dit dus niet toegestaan.

Checklist indienen voor officiële toestemming

Alle verenigingen die binnen gaan sporten dienen voor officiële toestemming voor openstelling deze checklist in te vullen en te mailen naar:
coronavirus@rotterdamsportsupport.nl. Dit geldt dus ook voor (buiten)sportverenigingen die eerder de checklist voor openstelling jeugd hebben ingediend en nu ook weer binnen willen gaan sporten. Buitensportverenigingen die buiten blijven sporten maar hun trainingsmomenten aanpassen hoeven ons hier niet over te informeren.

Heeft jouw club vragen?

Voor specifieke vragen met betrekking tot het coronavirus en Rotterdamse sportverenigingen, kun je rechtstreeks contact opnemen met René Biemans via coronavirus@rotterdamsportsupport.nl of door te bellen naar 06 23 82 58 15. Klik hier voor een overzicht van alle artikelen over coronamaatregelen & sportverenigingen.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Kevin Alsemgeest

clubkadercoach / verenigingsondersteuner Veilig sportklimaat
Kevin Alsemgeest