Sinds vandaag prijkt om het iconisch hoogtepunt van de skyline een groene band met het stadswapen ‘Sterker door Strijd’. Deze verlichte aanvoerdersband is een hart onder de riem en een symbool van dank aan iedereen die de sport dit jaar op de been hield.

‘Ondanks corona zijn er dit jaar toch nog topsportevenementen geweest, waar onze regionale topsporters topprestaties hebben geleverd. Heel veel bijzondere prestaties zijn ook geleverd door vrijwilligers, sportaanbieders, sporters, sponsoren en partners die het afgelopen jaar keihard hebben gewerkt om Rotterdammers in beweging te (kunnen) houden. Een groot compliment voor de hele sector die steeds weer grote flexibiliteit toont!’ aldus sportwethouder Sven de Langen.

In een speciale tv-uitzending op Rijnmond wordt op dinsdag 22 december om 17.20 uur met een aantal bijzondere gasten, waaronder judoka Juul Franssen en freestylevoetballer Soufiane Touzani, teruggeblikt op het bewogen sportjaar. In deze uitzending zal onder andere een aanvoerdersband uitgereikt worden aan een prominente sporter in Rotterdam. Het uitlichten van de Euromast is mogelijk gemaakt door Rotterdam Topsport, Sportbedrijf Rotterdam, Gemeente Rotterdam en Rotterdam Sportsupport.

De aanvoerdersband maakt onderdeel uit van ‘Omarm Rotterdam!’, een initiatief van Rotterdam Sportsupport. Deze band wordt uitgereikt aan Rotterdammers die zich inzetten voor diversiteit en inclusie. Ook kan de band door sportverenigingen worden aangevraagd. De verlichte aanvoerdersband maakt tevens onderdeel uit van Mothership’s lichtfestival ‘Rotterdam Verlicht!’ dat Rotterdammers een hart onder de riem steekt in de donkere maanden.

Aanvoerdersband verlicht de Euromast

Aanvoerdersband aanvragen

Zet jij je in voor diversiteit en inclusie in de sport? En wil jij dit uitdragen met de unieke groen-witte band met het stadswapen ‘Sterker door Strijd’? Sluit je dan aan bij de campagne ‘Omarm Rotterdam’! Word aanvoerder, net als Soufiane Touzani, Deborah Gravenstijn, Rita van Driel, Ineke Kalkman, Noël Soares en Saskia Meijer en vele anderen. Klik hier om de aanvoerdersband voor jezelf, jouw team, jouw organisatie of voor een ander aan te vragen. Als ‘aanvoerder’ draag je actief bij aan diversiteit en inclusie in de Rotterdamse sport.

Soufiane Touzani toont zijn groen-wit-groene aanvoerdersband.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Laurens Verbaan

verenigingsconsulent Prins Alexander / projectcoördinator Schoolsportvereniging
Laurens Verbaan