De Omarm Rotterdam campagne gaat onverminderd door. Kortgeleden hebben we een drietal bijzondere tennissers aan de lijst met aanvoerders kunnen toevoegen. De eerste die de aanvoerdersband uitgereikt kreeg, was Marie José van den Oever van SGTA TV Victoria.

Marie José van den Oever maakt zich al decennia lang sterk voor aangepast tennis in Rotterdam. Zij is de grondlegster voor wat er aan G-tennis verspreid door de stad te vinden is. Dankzij haar inzet zijn er twee verenigingen in Rotterdam waar rolstoeltennissers en mensen met een verstandelijke beperking een balletje kunnen slaan. Bij TV Victoria en Deuce Again is het G-tennis al ingeburgerd. Bij de derde vereniging die met aanpepast tennis aan de slag gaat, Unilever, staat het momenteel nog in de startblokken. We spraken de trainster daar afgelopen jaar al over (lees hier). Daarnaast is het mede dankzij Marie José mogelijk om aangepaste tennislessen te volgen op de banen op Sportplaza in het Zuiderpark.

In onderstaande video zie je hoe we Marie José verrasten tijdens een G-toernooi bij SGTA TV Victoria.

Esther Vergeer en Richard Krajicek
Esther Vergeer, een voormalig rolstoeltennisspeelster en zevenvoudig Paralympisch kampioen. Sinds 2004 heeft ze haar eigen stichting. Deze zet zich in om kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking kennis maken met sport. Samen met Richard Krajicek is zij toernooidirecteur van het indoor tennistoernooi dat elk jaar in Rotterdam Ahoy plaatsvindt. Ook Richard Krajicek, een voormalig proftennisser, heeft ook zijn eigen foundation. Deze zorgt ervoor dat kinderen in aandachtswijken op de zogenaamde playgrounds op een onbezorgd kunnen bewegen en sporten. Kortom, omdat Vergeer en Krajicek zich zo inzetten voor inclusie en diversiteit in de sport zijn zij ook onderscheiden met een Rotterdamse aanvoerdersband.

Esther Vergeer en Richard Krajicek met hun aanvoerdersband
Esther Vergeer en Richard Krajicek met hun aanvoerdersband

Een overzicht van de Omarm Rotterdam aanvoerders is te zien op www.omarmrotterdam.nl.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Saskia Grootens

verenigingsconsulent Overschie en Hillegersberg-Schiebroek / projectcoördinator Beweegcoach
Saskia Grootens