Onlangs hebben we Fred Rozendaal van de stichting Werken als een Paard aan onze lijst van Omarm Rotterdam-aanvoerders toe kunnen voegen. Gert-Jan Lammens, directeur van Rotterdam Sportsupport, verraste Fred met de band. “Fred is iemand met een groot maatschappelijk hart en denkt er altijd over na hoe hij impact kan maken. Zo heeft hij het voor elkaar heeft gekregen om kinderen uit Rotterdamse aandachtswijken te introduceren in de paardensportwereld. Daar was een cultuurverandering voor nodig en dat vraagt om goed leiderschap. Fred is daarmee hét toonbeeld van iemand die zorgt voor inclusie en diversiteit. Daarom verdient Fred een aanvoerdersband.” 

Fred Rozendaal is de initiatiefnemer en secretaris van Werken als een Paard. Deze stichting zet zich in voor kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Dat doet de stichting met projecten voor basisschoolleerlingen uit Rotterdamse aandachtswijken, kinderen met autisme, leerlingen uit het speciaal onderwijs en bijvoorbeeld kinderen die in de crisisopvang zitten. Het uiteindelijke doel is om de wereld van kinderen vergroten en ze zelf hun plek in die wereld laten ontdekken.

Omarm Rotterdam

De campagne ‘Omarm Rotterdam!’ is een initiatief van Rotterdam Sportsupport en staat voor elkaar steunen, leiderschap, samenwerking en betrokkenheid. Mensen die zich inzetten diversiteit en inclusie in de sport, dragen dit uit met de groen-witte aanvoerdersband. Een overzicht van de Omarm Rotterdam aanvoerders is te zien op www.omarmrotterdam.nl.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Daan Baecke

verenigingsconsulent Noord en Kralingen-Crooswijk
Daan Baecke