Ineke Kalkman (projectleider Veilige sportverenigingen met sterke jeugdafdelingen), Noël Soares (Meer dan Sport Award-winnaar 2019) en Saskia Meijer (TTV Alexandria’66) zijn verrast met de Rotterdamse aanvoerdersband van ‘Omarm Rotterdam!’. Zij kregen deze band uitgereikt voor hun waardevolle bijdrage aan diversiteit en inclusie in de sport.

De drie nieuwe aanvoerders Ineke Kalkman, Noël Soares en Saskia Meijer werden onlangs verrast met de speciaal door kunstenaar Arno Coenen ontworpen aanvoerdersband. Bekijk hier de video van de uitreiking. ‘Omarm Rotterdam!’ is een initiatief van Rotterdam Sportsupport en staat voor elkaar steunen, leiderschap, samenwerking en betrokkenheid. Eerder kregen onder anderen Soufiane Touzani, Deborah Gravenstijn en Rita van Driel de band uitgereikt.

Over de aanvoerders

Ineke Kalkman zet zich bij Rotterdam Sportsupport al jaren in voor een veilig sportklimaat in de stad. ‘Diversiteit en inclusie zitten bij jou in het DNA’, aldus directeur Gert-Jan Lammens, die haar de aanvoerdersband overhandigde. ‘Er is de afgelopen jaren heel veel ten goede veranderd, niet alleen voor de clubs maar ook voor jeugd. Dankzij de vasthoudendheid van Ineke kan jeugd voor wie dat niet vanzelfsprekend is, maatschappelijk en sportief meedoen.’

Bij Ineke Kalkman zit diversiteit en inclusie in het DNA

Team Soares

Sport Award winnaar van vorig jaar, Noël Soares van kickboksschool Team Soares, ontving de band op deze speciale manier vanwege zijn maatschappelijke betekenis voor Rotterdam. Hij is een rolmodel voor de jongeren, voor hem draait alles om aandacht voor de jeugd en ervoor te zorgen dat zij goed terecht komen. De enthousiaste aanwezigheid van meetrainende wijkagenten zorgt ervoor dat politie benaderbaar wordt voor de jeugd. Noël traint samen met zijn team tevens kinderen met een beperking. Hij kreeg de band uitgereikt door verenigingsconsulent Wim Wisse en wethouder en ‘aanvoerder’ Bert Wijbenga.

Noël Soares is een rolmodel voor de jeugd

TTV Alexandria’66

Wie als derde in het zonnetje werd gezet is voorzitter Saskia Meijer van TTV Alexandria ’66. Bij deze vereniging is iedereen welkom en het is een tafeltennisvereniging met één van de grootste paratafeltennis-takken van Nederland. Aanvoerder Rita van Driel overhandigde haar de aanvoerdersband: ‘Saskia staat voor diversiteit en inclusie. Ik gun elke sportvereniging in Rotterdam een aanvoerder zoals Saskia. Zij zorgt ervoor dat iedereen zich welkom en vrij voelt en kan zijn wie hij of zij wil zijn.’

Dankzij Saskia Meijer voelt iedereen zich welkom en veilig bij de club

Aanvoerder worden

Zet jij je in voor diversiteit en inclusie in de sport? En wil jij dit uitdragen met de unieke groen-witte band met het stadswapen ‘Sterker door Strijd’? Sluit je dan aan bij de campagne ‘Omarm Rotterdam’! Klik hier om de aanvoerdersband voor jezelf, jouw team, jouw organisatie of voor een ander aan te vragen. Als ‘aanvoerder’ draag je actief bij aan diversiteit en inclusie in de Rotterdamse sport.

Meer weten?

Wil je dat jouw club veiliger wordt voor leden en bezoekers? Heb je vragen over ouderbetrokkenheid en ouderparticipatie? Of wil je aan de slag met VOG’s en ander preventiebeleid?

Over deze onderwerpen kun je ons vragen stellen:

  • Vertrouwenscontactpersoon
  • Waarden- en normenbeleid & gedragsregels
  • Ouderbetrokkenheid
  • Zorgsignalen
  • VOG en ander preventiebeleid

Neem contact op met Ineke Kalkman voor meer informatie.

Wij staan voor je klaar!

Anouk Meeter

verenigingsconsulent Feijenoord, Delfshaven en Centrum
Anouk Meeter