Met de Rotterdamse aanvoerdersband spreken we waardering uit naar mensen die zich inzetten voor inclusie en diversiteit in de sport. Deze keer kregen trainer Ramon Storm en voorzitter Joop van Leersum van Rotterdam Atletiek de band uitgereikt.

Ramon Storm en Joop van Leersum krijgen de Omarm Rotterdam-aanvoerdersband uitgereikt.

Ramon Storm zet zich met veel enthousiasme in als framerunningtrainer bij Rotterdam Atletiek. Zijn inzet voor de vereniging en de stad is van onschatbare waarde. Hij werkt daarnaast als bewegingsagoog bij Rijndam Revalidatie. Als zorgprofessional helpt Ramon kinderen op weg naar sport en bewegen: het lokale revalidatiecentrum en de vereniging hebben een nauwe samenwerking. Zo komen steeds meer kinderen uit de buurt in aanraking met structureel sporten bij de vereniging.

Joop van Leersum reikte de aanvoerdersband uit aan Ramon, maar wist niet dat hij zelf ook met een band verrast werd door Gert-Jan Lammens, directeur van Rotterdam Sportsupport. De voorzitter zorgt ervoor dat er bij Rotterdam Atletiek aandacht is voor mensen met een beperking en dat er passend sportaanbod is voor iedereen. Voor Joop is het vanzelfsprekend dat je als vereniging oog hebt voor wat er speelt in de wijk en daar met activiteiten op in speelt. Rotterdam Atletiek introduceerde framerunning, een vorm van aangepast sporten waarbij een driewielfiets zonder pedalen wordt gebruikt. De framerunners trainen tegelijkertijd met de andere sporters: een mooi voorbeeld van inclusie.

Omarm Rotterdam

De campagne ‘Omarm Rotterdam!’ is een initiatief van Rotterdam Sportsupport en staat voor elkaar steunen, leiderschap, samenwerking en betrokkenheid. Mensen die zich inzetten diversiteit en inclusie in de sport, dragen dit uit met de groen-witte aanvoerdersband. Een overzicht van de Omarm Rotterdam aanvoerders is te zien op www.omarmrotterdam.nl.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Jeroen Zwaard

verenigingsconsulent Hillegersberg-Schiebroek en Overschie
Jeroen Zwaard