Rotterdamse verenigingen met aangepast sporten in hun pakket kunnen tot 1 augustus een tegemoetkoming in de kosten aanvragen bij de gemeente. Bij het verzoek om deze meerkostensubsidie hebben zij wel een zogeheten eHerkenning nodig, een digitale sleutel. Zorg ervoor dat u die op tijd aanvraagt.

Voorafgaand aan het nieuwe seizoen – uiterlijk tot 1 augustus – hebben Rotterdamse clubs de mogelijkheid de gemeente te vragen om de meerkostensubsidie. Dat is een tegemoetkoming in de extra kosten die worden gemaakt om aangepast sporten mogelijk te maken. Denk aan extra reiskosten, extra begeleidingskosten, extra kosten voor aangepaste sportmaterialen en extra accommodatiekosten. Acht weken na de aanvraag is duidelijk of u hier recht op heeft. Teneinde dit proces zo vlot mogelijk te laten verlopen, is het belangrijk op het moment van aanvraag te beschikken over een eHerkenning.

Zoals burgers op websites van de overheid inloggen met hun DigiD, doen bijvoorbeeld ondernemers, organisaties of verenigingen dit met een eHerkenning. Die is aan te vragen bij verschillende aanbieders. Hier vindt u meer informatie over eHerkenning en aanbieders.

Hier krijgt u vele mogelijkheden voorgeschoteld. Sportverenigingen dienen allereerst een keuze te maken uit aanbieders voor Betrouwbaarheidsniveau EH2+. De goedkoopste aanbieder op dit niveau is CreAim. De levertijd voor eHerkenning is één tot drie werkdagen.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Liana Landman

Liana Landman

projectleider Vitale sportverenigingen / verenigingsconsulent Accommodatie en Organisatie