Een klein half jaar geleden introduceerde Amsterdam zijn eerste schoolsportvereniging. Net als in Rotterdam slaat het project ook in de hoofdstad aan. Na de pilot in het Stadsdeel Nieuw-West wil het college het project gaan uitbreiden. Stadsdeel West krijgt de volgende schoolsportvereniging.

De Amsterdamse VVD wil dat meer kinderen in aanraking komen met sport en uiteindelijk doorstromen naar reguliere sportverenigingen in de buurt. De VVD acht deze sportstimulering enerzijds nodig omdat sportverenigingen nieuwe leden goed kunnen gebruiken. Anderzijds dragen schoolsportverenigingen bij aan het tegengaan van overgewicht bij kinderen.

Het VVD-voorstel om meer schoolsportverenigingen in Amsterdam te vestigen, is in een recente raadsvergadering aangenomen. Daarmee volgt Amsterdam het voorbeeld van Rotterdam. In de Maasstad maakte de Schoolsportvereniging in 2005 zijn intrede. Inmiddels heeft Rotterdam Sportsupport er twintig van opgericht en hebben bijna 1800 kinderen via het concept de weg naar de sportvereniging gevonden. Het concept heeft in Rotterdam ook fraaie maatschappelijke effecten gerealiseerd, zoals fittere kinderen die minder op straat rondhangen, waardoor het Rotterdamse college voornemens is de schoolsportverenigingen voor de stad te behouden en uit te breiden.

Meer informatie over het concept: www.schoolsportvereniging.nl.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Frank Vermeulen

Frank Vermeulen

verenigingsconsulent Veilig sportklimaat