Rotterdamse sportverenigingen en hun tegenstanders zullen komende maanden te maken krijgen met afsluitingen van de Maastunnel. Om de automobilisten die gebruik maken van de Maastunnel nog beter van dienst te zijn heeft de gemeente een afsluitkalender geplaatst op Maastunnel.nl. Reizigers kunnen vanaf nu in één oogopslag zien wanneer de Maastunnel richting Zuid is afgesloten en wanneer helemaal. De komende maanden is dat regelmatig het geval vanwege voorbereidingen op de grootscheepse renovatie. De kalender wordt wekelijks vernieuwd en is te vinden op maastunnel.nl en facebook.com/maastunnel.

In de komende twee maanden wordt de Maastunnel regelmatig in de nacht afgesloten voor auto’s richting Zuid, of auto’s in beide richtingen. Tijdens de eerste twee reeksen nachtafsluitingen worden er nieuwe vluchttrapjes geplaatst in voorbereiding op de renovatie en restauratie van de Maastunnel (vanaf 3 juli 2017 tot en met september 2019) en wordt onze tunnel schoongemaakt. Tijdens de andere reeksen afsluitingen worden er tijdelijke ventilatoren opgehangen voor de ventilatie tijdens de renovatie.

Afsluitingen richting Zuid
Op onderstaande data wordt de Maastunnel richting Zuid afgesloten voor auto’s. Autoverkeer richting Noord is wel mogelijk en ook de fiets- en voetgangerstunnel blijft open.
– maandagavond 8 mei tot en met woensdagochtend 10 mei, elke nacht van 22.00 – 06.00 uur.
– zondagavond 14 mei tot en met vrijdagochtend 19 mei, elke nacht van 22.00 – 06.00 uur.
– dinsdagavond 27 juni tot en met vrijdagochtend 30 juni, elke nacht van 22.00 – 06.00 uur.
– vrijdagavond 30 juni 22.00 uur tot en met zaterdagochtend 1 juli 07.00 uur.
– zaterdagavond 1 juli 22.00 uur tot en met zondagochtend 2 juli 09.00 uur.

Gehele afsluiting
Op onderstaande data wordt de Maastunnel in beide richtingen afgesloten voor auto’s. De fiets- en voetgangerstunnel blijft open.
– vrijdagavond 23 juni 22.00 uur tot en met zaterdagochtend 24 juni 07.00 uur.
– zaterdagavond 24 juni 22.00 uur tot en moet zondagochtend 25 juni 09.00 uur.
– zondagavond 25 juni tot en met dinsdagochtend 27 juni, elke nacht van 22.00 tot 06.00 uur.
– zondagavond 2 juli 22.00 uur tot en met maandagochtend 3 juli 06.00 uur.

Omleiding via Erasmusbrug
Auto’s richting Zuid worden omgeleid via de Erasmusbrug. De omleiding staat op borden aangegeven.

Renovatie en restauratie Maastunnel
Vanaf 3 juli 2017 tot september 2019 is de Maastunnel afgesloten voor auto’s richting Zuid. Onze tunnel wordt dan gerenoveerd en gerestaureerd. Zo moet het beton van de rijvloer gerepareerd worden, worden tegels vervangen en komt er nieuwe ventilatie om aan de wet- en regelgeving voor veiligheid te voldoen. Autoverkeer richting Noord blijft mogelijk zodat het Erasmus MC bereikbaar blijft. Ook de fiets- en voetgangerstunnel blijft open.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Jolanda de Vries

Jolanda de Vries

Communicatieadviseur