Op donderdag 19 juni (9:00 – 17:00 uur) vindt in Ahoy Rotterdam The Final plaats. Dit grootse schoolsportevenement voor leerlingen van groep 5 t/m 8 wordt dit jaar voor de twaalfde keer georganiseerd door de gemeente Rotterdam.

plezier in sport en bewegen

De doelstelling van het evenement is om actieve basisscholieren een platform te bieden waarop zij hun sportieve prestaties met elkaar kunnen meten en ontwikkelen en inactieve jeugd te stimuleren tot meer bewegen. Een belangrijk aspect van het evenement is plezier hebben in sport en bewegen.

wisselbeker

Tijdens The Final nemen teams en individuele sporters van de Rotterdamse basisscholen het tegen elkaar op in 13 verschillende sporten. De finalisten hebben zich geplaatst via kwalificatiewedstrijden in de verschillende Rotterdamse deelgebieden. Op 19 juni strijden zij in Ahoy om de felbegeerde podiumplekken. De school met de meeste podiumplekken neemt bovendien de wisselbeker mee naar huis. Zal de Mr. Van Eijckschool uit IJsselmonde de wisselbeker mogen houden, of gaat een andere school er deze keer mee vandoor?

Ambassadeur Deborah Gravenstijn

Naast het wedstrijdgedeelte is er een gevarieerd aanbod van side-events voor supporters en deelnemers die even geen wedstrijd spelen. Zo zijn er de clinics van sportstadambassadeur Deborah Gravenstijn. Tussen 9:30 en 10:30 uur leert zij kinderen de fijne kneepjes van de judosport.

Datum: donderdag 19 juni 2014

Locatie: Ahoy Rotterdam

Tijd: 9:00 – 16:30 uur

sportprogramma voor groepen 5 en 6 >> 9:15 – 12:00 uur, prijsuitreiking 12:15 uur

sportprogramma voor groepen 7 en 8 >> 13:00 – 15:45 uur, prijsuitreiking 16:00 uur

Toegang: gratis

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Jans van Meerten

Jans van Meerten

financieel medewerker