Al 30 verenigingen en organisaties hebben zich aangesloten bij de campagne Omarm Rotterdam! Binnen die verenigingen zijn nu één of meerdere ‘aanvoerders’ die de groen-witte aanvoerdersband met het stadswapen dragen. Hiermee dragen ze uit dat ze zich actief inzetten voor diversiteit en inclusie in de sport.

Eén van de clubs die met Omarm Rotterdam! aan de slag is gegaan is de Rotterdamse Voetbal & Atletiek Vereniging Steeds Hooger. Bestuurder Annelies Dirks vroeg de band aan voor haar team.  ‘We zijn een heel gemixt team van alle leeftijden, rassen en klassen, maar iedereen is welkom. Dat maakt dat we een fijne groep zijn. In het veld voelen we ons uiteindelijk allemaal Rotterdammerts!’

Iedereen welkom

Ook Ruud Neumeijer van jeugdschaakvereniging De Koddige Koning meldde zich bij Rotterdam Sportsupport voor een aanvoerdersband. ‘Wij willen aan onze leden duidelijk maken dat iedereen welkom is om te komen schaken’,  is de aanleiding voor het dragen van de band.

Trots

Het initiatief Omarm Rotterdam staat voor elkaar steunen, leiderschap, samenwerking en betrokkenheid. “Rotterdammers kunnen met deze band waardering naar elkaar uitspreken en het geeft een gevoel van saamhorigheid en trots! Voor meer diversiteit en inclusie heb je voorlopers nodig, mensen die lef hebben en het verschil willen maken. Zij kunnen met hun enthousiasme vele Rotterdammers meekrijgen in inclusiever denken en doen,” aldus Gert-Jan Lammens, directeur van Rotterdam Sportsupport.

Wijkagent

Niet alleen binnen de sport, maar ook daarbuiten wordt het initiatief omarmd. Zo draagt wijkagent Maurice Schnitker (Feijenoord) de aanvoerdersband. ‘Met de band kan ik als wijkagent vol trots laten zien dat Rotterdam werkt! Samen staan we sterk en kunnen we alles aan.’

Aanvragen

Als club of organisatie kun je de unieke aanvoerdersband aanvragen voor jezelf of iemand anders. Als blijk van waardering voor hun inzet ten behoeve van diversiteit en inclusie krijgt een aantal aanvoerders de band ook officieel uitgereikt. Zo ontvingen aanvoerders Soufiane Touzani, Deborah Gravenstijn, Rita van Driel, Bert Wijbenga en Danny van der Valk bijvoorbeeld een band.

Clubs en organisaties

De sportverenigingen en organisaties die de aanvoerdersband hebben aangevraagd en ontvangen, bijvoorbeeld voor een team of vrijwilliger(s) zijn: R.S.V. AntibarbariBCVBc.k.c. THORFeyenoord FutsalHC RotterdamHouse of EsportsHou StandJeugdschaakvereniging De Koddige KoningKC de Hoeksteen, Politie-eenheid Rotterdam (Basisteam Feijenoord), Powerwalkingclub RotterdamRCSV ZestienhovenRijndam RacersRotterdamse RugbyclubRV & AV Steeds HoogerSC ExcelsiorSpartaan’20Stichting GOAL SportsmanagementSV CharloisSV DRLTeam ImminkoVeenoord VMBOVOCvv Alexandriavv NieuwerkerkVVORvv SmitshoekXerxesDZB.

Wil je meer informatie of de aanvoerdersband dragen? Kijk dan op omarmrotterdam.nl.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Anouk Meeter

verenigingsconsulent Feijenoord, Delfshaven en Centrum
Anouk Meeter