Voor financiële ondersteuning van kinderen bij sport, cultuur, zwemles en school kunnen Rotterdammers sinds 3 april terecht op de website van Jeugdfonds Rotterdam. Met deze gezamenlijke website willen Stichting Meedoen in Rotterdam, Jeugdfonds cultuur Rotterdam en Jeugdfonds sport Rotterdam de informatievoorziening voor ouders en intermediairs een boost geven en zo nog meer kinderen laten profiteren van de mogelijkheden. Klik hier om de website te bekijken.

Ouders/verzorgers kunnen zelf geen aanvraag indienen voor sport en cultuur. Dit kan alleen worden gedaan door een intermediair. Dit zijn mensen die voor hun beroep betrokken zijn bij de opvoeding en verzorging van kinderen. Denk aan een leerkracht, jeugdhulpverlener, schuldhulpverlener, buurtsportcoach, huisarts of een maatschappelijk werker. Het Jeugdfonds Rotterdam houdt binnenkort ook wekelijkse spreekuren in de Huizen van de Wijk. Sportverenigingen met vragen aan het Jeugdfonds sport Rotterdam kunnen mailen naar: rotterdam@jeugdfondssport.nl.

Op landelijk niveau werken het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds ook samen. Zij gaan verder onder de nieuwe naam ‘Jeugdfonds Sport en Cultuur’.

Ieder kind heeft het recht om te sporten. Met dat gedachtegoed zet het Jeugdfonds Sport zich dagelijks in om kinderen die willen sporten maar het simpelweg niet kunnen een kans te geven. Het Jeugdfonds Rotterdam is er voor Rotterdamse kinderen van 4 tot 18 jaar. Meer informatie over het Jeugdfonds Rotterdam? Klik hier.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Ineke Kalkman

Ineke Kalkman

projectleider Veilige sportverenigingen met sterke jeugdafdelingen