Voor hun waardevolle inzet op diversiteit en inclusie hebben aanvoerders Peter Ottens (YETS Foundation) en Anja van Roon (asv Advendo) de aanvoerdersband van Omarm Rotterdam gekregen.

De twee aanvoerders werden verrast met de door kunstenaar Arno Coenen ontworpen aanvoerdersband. ‘Omarm Rotterdam!’ is een initiatief van Rotterdam Sportsupport en staat voor elkaar steunen, leiderschap, samenwerking en betrokkenheid. Bekijk hier de video van de uitreiking.

Over de aanvoerders:

Peter Ottens is de oprichter en eigenaar van YETS Foundation. De oud-combinatiefunctionaris basketbal bij Rotterdam Sportsupport is een topper met het inzetten van sport als middel om kwetsbare jongeren (o.a. in Rottedam) te ondersteunen in hun ontwikkeling en te begeleiden naar een positieve rol in hun gemeenschap en deze daardoor te versterken. Met de YETS Foundation heeft Peter als doel om jongeren zelfredzaam te maken zodat ze op de lange termijn een positieve rol in de maatschappij kunnen vinden. YETS implementeert hiervoor het Amerikaanse schoolmodel in Nederland; sportteams op scholen in aandachtswijken die begeleid worden door een coach die fungeert als rolmodel

Wie asv Advendo zegt, zegt Anja van Roon. Ze is hét gezicht en uithangbord van de vereniging. Met absolute passie traint ze iedere week de kinderen. Anja heeft oog voor iedereen, zodat ook iedereen zich thuis en welkom voelt bij de Rotterdamse turnvereniging. Met haar zorgzame karakter zorgt ze er ook voor dat ze altijd wil helpen en meewerken aan projecten als dit anderen kan helpen, zoals met de schoolsportvereniging. Anja is dus een meer dan verdiende aanvoerder van Omarm Rotterdam!

Aanvoerder worden

Zet jij je in voor diversiteit en inclusie in de sport? En wil jij dit uitdragen met de unieke groen-witte band met het stadswapen ‘Sterker door Strijd’? Sluit je dan aan bij de campagne ‘Omarm Rotterdam’! Klik hier om de aanvoerdersband voor jezelf, jouw team, jouw organisatie of voor een ander aan te vragen. Als ‘aanvoerder’ draag je actief bij aan diversiteit en inclusie in de Rotterdamse sport.

Ineke Kalkman

projectleider Veilige sportverenigingen met sterke jeugdafdelingen
Ineke Kalkman

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Anouk Meeter

verenigingsconsulent Feijenoord, Delfshaven en Centrum
Anouk Meeter