Henk Swinkels en Cees Rodenburg van Honk- en Softbalvereniging Saints mogen zich de Sportvrijwilligers 2014 noemen. De Gehandicaptensportprijs 2014 is voor Omnisportvereniging De Pont. Dat is op maandag 15 december in het nieuwe Luxor Theater bekendgemaakt tijdens de Sport Awards Rotterdam-Rijnmond.

Bij de vrijwilligers bleven Lia Schop (RIS, Rotterdamse vereniging voor aangepast sporten) en Wouter Weerheijm (Skadi) nét buiten de prijzen. Datzelfde ging bij de verenigingen met een gehandicapten-sporttak op voor GoSports (zwemmen) en Transvalia ZW (voetbal).

In het nieuwe Luxor Theater werden vele feestjes gevierd. Bokster Nouchka Fontijn liet zich kronen tot de Rotterdamse Sportvrouw 2013, golfer Joost Luiten tot Sportman, voetbalvereniging SBV Excelsior tot Sportploeg, honkbalcoach Evert-Jan ’t Hoen tot Sportcoach en voetballer Terence Kongolo tot Talent.

Sportvrijwilligers

Henk Swinkels en Cees Rodenburg danken de onderscheiding ‘Sportvrijwilliger 2014’ aan hun inzet voor Bean Bag Baseball. Dit is een spelactiviteit voor ouderen, gebaseerd op de spelregels van honkbal. Het afgelopen jaar zijn Henk en Cees bij ruim 10 Rotterdamse zorginstellingen geweest om het spel te demonstreren en te spelen. Eind oktober vond het eerste Saints Bean Bag Baseball toernooi plaats waaraan 4 zorginstellingen hebben deelgenomen. Naast het Bean Bag Baseball, waar zij regelmatig een dag vrij voor nemen, vervullen zij zich ook andere vrijwilligerstaken bij HSV Saints. Swinkels en Rodenburg droegen de prijs op aan alle vrijwilligers van de club en in het bijzonder aan Jochen Vorderegger, die eerder die avond overleed.

Gehandicaptensportprijs

Omnisportvereniging De Pont viel op dankzij hun zeer gevarieerde sportaanbod: o.a. E-hockey, boccia, goalball, tafeltennis, streetdance en judo. Bij de Pont kunnen kinderen en volwassenen met een lichamelijke of visuele beperking in groepsverband sporten. De club, die al 28 jaar bestaat, gaat het sportief voor de wind; zo vormen vier spelers van het 1e E-hockeyteam de basis voor het Nederlands team dat dit jaar wereldkampioen werd.

Een deskundige jury en het publiek bepaalden wie de winnaars waren. Het publiek kon online stemmen.

Sport Awards Rotterdam-Rijnmond werd weer georganiseerd door RTV Rijnmond, gemeente Rotterdam, Rotterdam Topsport en Rotterdam Sportsupport.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Emily Valks

Emily Valks

pedagogisch adviseur