Van 12 maart tot en met 14 mei presenteren de tien leukste Rotterdamse verenigingen zich op Radio Rijnmond. Atletiekvereniging Trackstars treedt zaterdag 23 april op.

Rennen, springen, gooien en smijten, dat is wat alle kinderen leuk vinden en dat is wat atletiek in essentie is. Vanaf de leeftijd van 5 jaar kunnen kinderen uit de deelgemeente Alexander bij de Trackstars terecht om samen met leeftijdgenootjes sportief bezig te zijn.

Alhoewel de Trackstars nog geen eigen clubhuis heeft, verzinnen enthousiaste en gemotiveerde trainers toch elke week weer een origineel en uitdagend programma voor de kleine sportievelingen. Zo rennen de kinderen bijvoorbeeld over een parkeerplaats of over het strand van Nesselande, springen van de boulevard af in het zand, rennen en springen over kleurige hindernissen en gooien met softballen, vortexballen, foamsperen of zandzakken.

Peter Spiering, secretaris en trainer bij de Trackstars vult aan: “En als het mooi weer is duiken de kinderen met een zwemdiploma na de training nog even de Zevenhuizerplas in. Dingen die bij andere atletiekverenigingen niet of nauwelijks aan bod komen omdat die eigenlijk alleen maar nadoen wat de grote atleten doen.”

Per 1 januari is Trackstars aangesloten bij de Atletiekunie en dit jaar kunnen de kinderen dus voor het eerst meedoen aan officiële wedstrijden. Spiering vervolgt: “Met de besturen van de verenigingen PAC in Kralingen en Energie in Barendrecht zijn daarnaast ook afspraken gemaakt met betrekking tot een samenwerking. De Trackstars-atleten mogen nu gebruik maken van de atletiekbanen en “echt” atletiekmateriaal lenen, zoals bijvoorbeeld startblokken.”

De vereniging weet de aandacht te trekken in de omgeving. Spiering vertelt: “Door middel van het uitdelen van folders en het verzorgen van atletieklessen op verschillende basisscholen probeert Trackstars de aandacht van scholieren uit de deelgemeente op zich te vestigen. En met succes, want iedere week melden zich nieuwe kinderen aan.”

Voor de geldprijs van 2500 euro weet Spiering een duidelijk doel: “Momenteel ligt de eerste prioriteit bij het vinden van een eigen honk. Dat hoeft niet een complete atletiekbaan te zijn, maar een plek waar we kunnen rennen, springen, gooien en waar de ouders kunnen zitten met een bakje koffie om naar de training van hun kinderen te kijken, is voorlopig voldoende.”

Ons Kluppie is een samenwerkingsproject tussen RTV Rijnmond en Rotterdam Sportsupport waarmee jaarlijks Rotterdams leukste ‘kluppie’ wordt verkozen. De winnaar, die 2.500 euro opstrijkt, wordt bepaald door publiek en een deskundige jury. Stemmen kan tot en met 16 mei hier.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Ineke Kalkman

Ineke Kalkman

projectleider Veilige sportverenigingen met sterke jeugdafdelingen