In heel Nederland geldt een avondklok. Van 21.00 uur ‘s avonds tot 04.30 uur ’s ochtends moet iedereen binnen zijn. Het is verboden om zonder geldige reden op straat te zijn. De instelling van de avondklok geldt tot ten minste woensdag 10 februari. Voor sportverenigingen verandert er weinig aan de huidige situatie.

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 22 januari om 14.19 uur.

Dit houdt in dat eerdere coronamaatregelen nog steeds van toepassing zijn. Wel doen we een dringend beroep op sportverenigingen om, in verband met reistijd, tijdig te stoppen met de sportactiviteiten om zodoende voor 21.00 uur binnen te zijn. Hierbij nog een overzicht van de belangrijkste maatregelen die op dit moment gelden:

 • Binnensporten is niet toegestaan voor zowel volwassenen als jeugd niet. Sporthallen, gymzalen, sportscholen, zwembaden zijn gesloten.
 • Groepslessen zijn verboden.
 • Volwassenen sporten alleen of met zijn tweeën op minimaal 1,5 meter afstand, en alleen buiten.
 • Trainen met maximaal twee personen en één instructeur/trainer is wel toegestaan (mits op 1,5 meter afstand).
 • Op een buitensportlocatie mogen wel meerdere groepen van twee personen sporten met ruime afstand tussen elkaar. Deze meerdere groepen van twee mogen echter niet van samenstelling veranderen.
 • Kinderen tot en met 17 jaar mogen sporten in teamverband en mogen wedstrijden onderling spelen, maar ook alleen buiten. Ze hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden
 • Publiek bij sport is niet toegestaan. Ook niet bij trainingen, onderlinge wedstrijden en (les)zwemmen.
 • Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten. Toiletten kunnen wel geopend blijven.

Klik hier voor het protocol ‘Verantwoord sporten’ van sportkoepel NOC*NSF voor meer informatie over de richtlijnen. Houd deze pagina in de gaten voor de laatste informatie. Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn, lees je dat direct op onze website.

Vragen?

Voor specifieke vragen met betrekking tot het coronavirus, kun je rechtstreeks contact opnemen met René Biemans en Liesbeth van der Meer via coronavirus@rotterdamsportsupport.nl of door te bellen naar 06 23 82 58 15. Ook als je vragen hebt over coronamaatregelen in relatie tot projecten van Rotterdam Sportsupport kun je bij hen terecht. Klik hier voor een overzicht van alle artikelen over coronamaatregelen & sportverenigingen.

Meer weten?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste ontwikkelingen rondom het coronanieuws? Lees dan alles in ons coronadossier. Met onder meer:

 • Meest actuele maatregelen voor (Rotterdamse) sportverenigingen.
 • Financiële gevolgen voor sportverenigingen.
 • Alles over organisatie, vrijwilligers en veilig sportklimaat.

Wij staan voor je klaar!

Daan Baecke

verenigingsconsulent Noord en Kralingen-Crooswijk
Daan Baecke