Een goed doel steunen en tegelijkertijd de clubkas aanvullen. Die mooie kans krijgt uw vereniging via het Leger des Heils. Dit is de deal: u zamelt tweedehands kleding, textiel en schoenen in, waarvoor de club 0,20 cent per kilo ontvangt. Een volle container levert de vereniging dertig euro op. Dit is een gezamenlijk initiatief van Rotterdam Sportsupport en Leger des Heils ReShare, de textielinzamelaar van het Leger des Heils.

Hoe het werkt? Uw vereniging meldt zich aan via actie@reshare.nl. U ontvangt dan een (rol)container op het terrein van de club. Daarin kan iedereen tweedehands kleding, textiel en schoenen deponeren. Deze gaan naar het goede doel. Wanneer de container bijna vol is, belt u gratis naar 0800-0322. Daarna komt het Leger des Heils de container kosteloos ledigen.

Verenigingen die kleding en textiel inleveren, zijn bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen en dragen bij aan een goed doel. Het Leger des Heils verkoopt de kleding voor weinig geld in zijn tweedehands kledingwinkels. De opbrengst gaat naar de talloze projecten van het Leger des Heils, zoals buurthuizen en opvang van daklozen of tienermoeders. Verder wordt veel kleding geschonken aan mensen zonder geld, zowel in Nederland als het buitenland.

Hier is meer informatie te vinden. U kunt ook gratis bellen: 0800-0322.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Monique de Groot

Monique de Groot

projectcoördinator Sportplus