Kinderen en jongeren gratis lid van uw vereniging via het Jeugdsportfonds Rotterdam? Voortaan wordt pas betaald nadat u de contributiefactuur heeft gestuurd.

Jongens en meisjes uit financieel minder draagkrachtige gezinnen die toch de kans krijgen zich gratis aan te sluiten bij een sportclub. Het is uitgegroeid tot een goede traditie in Rotterdam. Vorig jaar werden via het Jeugdsportfonds Rotterdam ruim 2.000 Rotterdamse kinderen en jongeren lid van een vereniging. Dankzij extra financiële middelen is het mogelijk er dit jaar nog meer in de armen te sluiten en hun lidmaatschap vergoed te krijgen. Een aanvraag voor vergoeding van de contributie verloopt via een erkende intermediair. Dat is iemand die professioneel bezig is met jeugd, zoals een medewerker van Bureau Jeugdzorg of een leerkracht op school. Een intermediair kent het kind en de thuissituatie. Verenigingen, de ouders/verzorgers en de jongeren zelf kunnen geen aanvraag indienen.

Voor clubs is het belangrijk een van de nieuwe spelregels te kennen: de bijdrage voor het jeugdlid wordt pas rechtstreeks overgemaakt naar de sportvereniging nadat de penningmeester in de vorm van de contributiefactuur een schriftelijke bevestiging heeft gestuurd naar het Jeugdsportfonds Rotterdam.

De spelregels van het Jeugdsportfonds Rotterdam zijn hier te vinden.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Ron Stieding

Ron Stieding

verenigingsconsulent Organisatie en Vrijwilligers