Rotterdammers met een bijstandsuitkering letterlijk en figuurlijk in beweging krijgen. Daar draait Bewegen naar Werk om. Bijstandsgerechtigden sporten, krijgen leefstijladvies en bouwen een sociaal netwerk op. Het uiteindelijke doel: een nieuwe baan. Open Rotterdam maakt donderdag een tv-item over het project bij RKC WION.

Bewegen naar Werk, een samenwerking tussen de gemeente Rotterdam en Rotterdam Sportsupport, vormt een opstap voor werkzoekenden om weer mee te doen aan de maatschappij. In de bewoording van projectleider Koos Remmel van Rotterdam Sportsupport: ‘Wie langdurig stilzit, raakt zowel lichamelijk als mentaal op achterstand. Met dit programma wordt je startmotor weer aangeslingerd.’

Negen Rotterdamse sportverenigingen nemen deel aan het programma. Twee keer per weer sporten de deelnemers een half jaar onder leiding van een opgeleide sporttrainer op de accommodatie van de club. Een lifecoach is aanwezig om de deelnemers individueel te coachen op hun persoonlijke ontwikkeling.

Eén van de deelnemende verenigingen in RKC WION uit Ommoord. Open Rotterdam bezocht donderdag de korfbalclub tijdens een training voor Bewegen naar Werk. Ze spraken deelnemer Nenad en zijn sporttrainer Jesse, die enthousiast over de betekenis van het project vertellen.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Karianne Lagendaal

verenigingsconsulent
Karianne Lagendaal