Is jouw vereniging klaar voor de toekomst? Of nog niet? Uit het vitaliteitsonderzoek blijkt dat maar liefst driekwart van de verenigingen hierover meer wil weten. Rotterdam Sportsupport nodigt je dan ook graag uit voor de inspiratie- en brainstormsessie over de veranderende wereld en hoe je hier als vereniging op in kunt spelen. Deze boeiende bijeenkomst vindt plaats op maandagavond 12 maart in Bibliotheektheater Rotterdam en is bedoeld voor de Rotterdamse sportverenigingen.

De wereld verandert als in de beste demarrages van Tom Dumoulin in de Giro: bijna onnavolgbaar, met daarbij weinig tijd om even op adem te komen. De wereld van de draaitelefoon, de zwart-wit PC en de televisie met drie kanalen lijkt soms maar een paar tellen geleden. Net zoals de tijd waarin wedstrijden werden doorgebeld, inschrijvingen per briefkaart gingen en competitiestanden alleen in het clubhuis vertoond werden. Of de tijd waarin bestuurders in de rij stonden en vrijwilligers bijna al hun tijd in de club staken.

Het hedendaagse sportlandschap

Het hedendaagse sportlandschap ziet er heel anders uit. Er zijn nieuwe middelen beschikbaar waarmee sporters, ouders en vrijwilligers sneller dan ooit tevoren bereikt kunnen worden. In hoeverre zal de sportvereniging moeten aanhaken om ook in de toekomst haar positie te behouden of te versterken? Wat gebeurt er als we niets doen? Wat betekent dit voor jouw vereniging? En wat is er nodig om mee te kunnen gaan in deze ontwikkelingen? En over hoeveel later spreken we?

Vele vragen en ontwikkelingen komen tijdens de bijeenkomst op 12 maart aan bod. We stappen met elkaar in de sportieve tijdmachine. We laten ons inspireren door trendwatcher Margot van Beusekom, die ons meeneemt op reis en ingaat op de grootste ontwikkelingen. Vervolgens gaat presentator Rob Koops op een interactieve manier met de aanwezigen in gesprek over de ingrijpende veranderingen. Wat betekent dit voor de vereniging en voor jou als bestuurder/ commissielid of trainer?

Programma

Het programma ziet er als volgt uit:
19.00-19.30 uur ontvangst
19.30-19.40 uur welkom en toelichting
19.40-20.10 uur Trends en ontwikkelingen
20.10-20.50 uur Interactieve superbrainstorm
20.50-21.00 uur Korte onderbreking
21.00-21.45 uur Kleine groepssessies over diverse onderwerpen
21.45-22.30 uur Afsluiting en borrel

 

Aanmelden

Deze avond mag je als actieve clubvrijwilliger niet missen! Denk mee op deze interactieve bijeenkomst. Bestuurders, commissieleden en trainers van Rotterdamse verenigingen kunnen zich hier aanmelden. Laat je inspireren en zorg ervoor dat jouw club toekomst-proof is!

Wil je deze bijeenkomst niet missen, maar ben je niet actief bij een Rotterdamse club? Volg de bijeenkomst dan live online. Via die weg is er ook de mogelijkheid om online vragen te stellen en de discussie met elkaar aan te gaan. Meer informatie over de livestream volgt later via deze site en de Social Media kanalen.

Verenigingsondersteuning is een belangrijk onderdeel van de dienstverlening van Rotterdam Sportsupport. Elke vereniging heeft een gebiedscoördinator binnen Rotterdam Sportsupport. Deze persoon beantwoordt vragen, geeft advies en stimuleert verenigingen in te spelen op (sport)behoeften vanuit de wijk. Voor meer informatie over de ondersteuningsproducten voor Rotterdamse sportverenigingen klik hier.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Irene Pekaar

Irene Pekaar

contentspecialist / coördinator evenementen