In samenwerking met Rotterdam Sportsupport organiseert ASK de bijscholing ‘Sporters met een visuele beperking’. De bijscholing vindt plaats op 8 december van 19:00 tot 22:00 en is gericht op het begeleiden van sporters met een visuele beperking. De meeste sporters met een visuele beperking sporten bij reguliere sportverenigingen. Om alle sporters veilig en naar eigen behoefte te kunnen laten sporten, is het van belang om trainers, coaches en begeleiders te leren hoe ze met de sporters met een beperking om kunnen gaan. In de bijscholing ‘Sporters met een visuele beperking’ reiken we hiervoor kennis en handvatten aan.

De bijscholing is bedoeld voor trainers die aantoonbare ervaring hebben met het zelfstandig geven van sportlessen en trainingen en met de doelgroep werken of willen gaan werken. Bij voldoende ervaring is een diploma dan ook niet vereist. Deze bijscholing wordt gegeven op KSS niveau 2 en 3 van een bij NOC*NSF aangesloten sportbond. De bijscholing is ook interessant voor begeleiders in het onderwijs, bestuurders van sportverenigingen en ouders/verzorgers.

Je leert wat een visuele beperking is, hoe je sporters met een visuele beperking mee kan laten doen in reguliere sportteams, hoe je omgaat met een buddy en hoe je een veilige trainingssituatie creëert. Ook krijg je handvatten hoe je sporters met een visuele beperking aanwijzingen kunt geven.

Tijdens de workshop wordt er ook gebruik gemaakt van praktijksituaties. Je ervaart in de gymzaal hoe het is om te sporten met een visuele beperking of hoe je een sporter met beperking kunt begeleiden. Neem daarom sportschoenen mee die geschikt zijn voor in de zaal. De bijscholing is gericht op de volgende leerdoelen:

  • Inzicht krijgen in de kenmerken en belevingswereld van mensen met een visuele beperking;
  • Communicatie kunnen aanpassen aan een sporter met een visuele beperking;
  • Op basis van inzicht in de behoeften van sporters met een visuele beperking weten hoe je deze sporters kunt begeleiden;
  • Activiteit of training op een creatieve manier aanpassen, zodat ook personen met een visuele beperking deel kunnen nemen.
  • Je ontvangt na afloop van de bijscholing een bewijs van deelname. Informeer bij je bond of deze bijscholing mogelijk licentiepunten oplevert.

Inschrijven?

Wil je leren hoe je sporters met een visuele beperking het beste kunt begeleiden tijdens het sporten? Volg de bijscholing, door je hier in te schrijven.

De bijscholing is gratis en vindt plaats bij gymzaal Spinozaweg, Spinozaweg 81 3076 EK Rotterdam.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Liesbeth van der Meer

Liesbeth van der Meer

strategisch adviseur / leidinggevende