Wegens groot succes herhaald: bijscholingen voor trainers en coaches van sporters met een beperking. Na de grote opkomst op zaterdag 15 maart zal de Academie voor Sportkader (ASK) dit jaar nog meer sessies verzorgen in het Topsportcentrum Rotterdam. Die zijn gericht op trainers en coaches van sporters met een visuele beperking, een auditieve/communicatieve beperking, een gedragsstoornis of een verstandelijke handicap.

Maar liefst 160 trainers en coaches deden onlangs in Rotterdam of Arnhem hun voordeel met activiteiten van de Academie voor Sportkader (ASK). Deze partner van Rotterdam Sport op Maat draaide proef met drie nieuwe bijscholingen: voor trainers en coaches van sporters met een visuele beperking, een auditieve/communicatieve beperking of een gedragsstoornis. Houd hier de nieuwe data in de gaten.

Tijdens de bijscholing ‘Sporters met een visuele beperking’ leren deelnemers onder meer hoe zij hun pupillen dusdanig begeleiden, dat blessures, uitsluiting en sociale verwarringen worden voorkomen. Deze bijscholing kost 50 euro.

Bij ‘Sporters met een auditieve/communicatieve beperking’ krijgen trainers en coaches onder meer tips om ervoor te zorgen dat deze leden plezierig kunnen meedoen in een regulier sportteam. Deze bijscholing kost 50 euro.

In de bijscholing ‘Sporters met gedragsproblematiek’ leren trainers en coaches hoe zij last-gevend gedrag kunnen helpen voorkomen. Na afloop weten zij bijvoorbeeld waaraan ze dit gedrag herkennen. Een extra uitdaging bij deze bijscholing: deelnemers reflecteren op hun eigen handelen en stellen zich dus kwetsbaar op. Deze bijscholing bestaat uit twee dagdelen en kan kosteloos gevolgd worden.

Wilt u aantrekkelijke sportomstandigheden creëren voor sporter en trainer? Zich kunnen verplaatsen in de belevingswereld van sporters met een verstandelijk handicap en zo iedereen op de beste manier bedienen in een optimale omgeving? Volg dan de bijscholing ‘Sporters met een verstandelijke handicap’. Deze bijscholing kost 50 euro.

Heeft u interesse in het volgen van één van bovenstaande bijscholingen? Maak uw interesse kenbaar via info@rotterdamsportopmaat.nl. Dan wordt in gezamenlijkheid de mogelijkheden bekeken. De eventuele kosten voor bijscholingen kunnen worden vergoed vanuit de subsidie Kaderopleidingen.

Krijgt u liever praktijktips op het veld? Neem dan via info@rotterdamsportopmaat.nl contact op met Lucia van der Laarse, combinatiefunctionaris Rotterdam Sport op Maat.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Carola Nagy

Carola Nagy

projectmanager Sport als middel / strategisch adviseur