Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. Dit jaar viert men Burendag op 24 september. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt.

Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. Douwe Egberts en het Oranje Fonds ondersteunen daar graag in. Het Oranje Fonds biedt mensen met goede buurtplannen een financiële bijdrage tot € 500 om deze op Burendag uit te voeren. Iedere goedgekeurde aanvraag wordt bovendien verrast met een feestpakket met daarin natuurlijk Douwe Egberts koffie. Dit maakt het vieren van Burendag nog feestelijker! Dit jaar is het ook mogelijk om geld aan te vragen bij het Oranje Fonds wanneer je Burendag op 23, 24 of 25 september viert.

Steek de koppen bij elkaar en organiseer bijvoorbeeld een burensportdag of de olympische buurtspelen! Voor meer informatie klik hier.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Martijn Blok

Martijn Blok

strategisch adviseur / projectmanager Regio