Na meerdere nominaties is Budovereniging Alexander maandag 19 december beloond voor haar jarenlange inzet voor de budolessen aan kinderen met een stoornis in het autistisch spectrum. De budovereniging won de Rotterdam Sportstad Award Gehandicaptensportprijs 2010.

Drijvende kracht achter de speciale budolessen is leraar Patrick van Daalen. Hij heeft een enorme klik met de autistische doelgroep. Dit is ook vele ouders opgevallen; inmiddels komen kinderen van heinde en ver naar Budovereniging Alexander om deel te kunnen nemen aan de budolessen. Zo’n vijftig autistische kinderen volgen met groot enthousiasme de lessen bij de club uit Prins Alexander.

In de strijd om de Gehandicaptensportprijs troefde Budovereniging Alexander voetbalvereniging r.v.v. A.G.E. en tennisvereniging TV Alexanderstad af, die beide ook schitterend werk verrichten voor gehandicapten in Rotterdam en omstreken.

De Gehandicaptensportprijs was één van de zeven prijzen die werd uitgereikt rijdens de Rotterdam Sportstad Awards. Meer informatie over het evenement en de andere winnaars vindt u in dit nieuwsbericht.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Kim Santbulte

Kim Santbulte

projectleider Rotterdam Sport op Maat