CSG Calvijn Lombardijen strijdt, samen met vier andere scholen, om de titel ‘Sportiefste Voortgezet Onderwijs School van Nederland 2012’. De Koninklijke Vereniging van leraren Lichamelijke Opvoeding (KVLO) kiest de winnaar op woensdag 25 april aanstaande, tijdens de Nationale Sportweek. Jacqueline Venema, docent sportontwikkeling Calvijn Lombardijen: “Wij zijn enorm trots dat onze sportieve MAVO is genomineerd voor deze prestigieuze prijs. We komen van ver, want de beweegachterstanden op Rotterdam Zuid zijn enorm. Maar we hebben al heel veel leerlingen in beweging en aan de gezonde voeding gekregen. En hun schoolprestaties gaan vooruit. We willen graag door, want er zijn op Zuid nog steeds heel veel jongeren met te weinig kansen om te bewegen. Als we de sportiefste VO school van Nederland zijn, kunnen we dit probleem nog beter aanpakken.’

De KVLO organiseert de verkiezingen voor de zesde keer, in samenwerking met het NOC*NSF, de gemeente Zwolle, de Landstede Groep, Sportservice Zwolle en de Hogeschool Windesheim. Op woensdag 25 april wordt op het sportcentrum van de Landstede Groep gestreden om de titel de ‘Sportiefste VO school van Nederland 2012’. Naast CSG Calvijn Lombardijen zijn deze vier scholen genomineerd:

1. Koninklijke Scholengemeenschap, Apeldoorn

2. Thomas a Kempis College, Zwolle

3. Blariacum College, Venlo

4. CSG Beilen, Beilen

Sportieve MAVO op Zuid

CSG Calvijn Lombardijen is in 2006 gestart met de Sportieve MAVO, omdat de bewegingsarmoede op Zuid steeds groter werd. Het sportieve aanbod bestaat onder andere uit gymnastiek als examenvak, Lekker Fit, een schoolsportvereniging, sportdagen, wintersporten, sportieve werkweken en activiteiten gekoppeld aan Rotterdamse topsportevenementen. Leerlingen van de sportieve MAVO kunnen, binnen CSG Calvijn, ook makkelijk doorstromen naar de HAVO.

Niek Kooijman, directeur Calvijn Lombardijen: “Wij dagen onze leerlingen uit om meer te bewegen, gezonder te eten en om door te leren. Want een gezonde, sportende leerling is een beter gemotiveerde en dus beter presterende leerling. Wij zeggen dan ook tegen alle jongeren: daag jezelf uit en kom naar de sportieve MAVO op Zuid!’

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Salima Bouhtala

Salima Bouhtala

projectcoördinator Schoolsportvereniging