Het schoolsportprogramma Challenge010 stopt na dit schooljaar. Dat hebben Rotterdam Sportsupport en Stichting De Verre Bergen gezamenlijk besloten. In 7 jaar tijd heeft het programma, mede dankzij alle partners, meer dan 4.000 middelbare scholieren in beweging gebracht. Dat aantal bleef, in relatie tot de kosten van het project, achter op onze ambities.

Effecten Challenge010
Challenge010 heeft een positief effect gehad, zo blijkt uit extern en eigen onderzoek onder deelnemende leerlingen en hun begeleiders. Leerlingen geven aan veel plezier aan sport te beleven en vinden het tijdens hun deelname leuker om naar school te gaan. Tevens zeggen vele leerlingen te willen blijven sporten, ook ná Challenge010. Begeleiders nemen verbeterde sociale vaardigheden bij de deelnemers waar en dat wordt door de leerlingen bevestigd. Leerlingen communiceren beter en hebben meer respect voor anderen. Ook krijgen leerlingen meer zelfvertrouwen. Het creëren van een veilige, positieve en stimulerende omgeving, de inzet van rolmodellen en het bieden van een competitie zijn succesfactoren gebleken binnen Challenge010.

Structureel blijven sporten
Rotterdam Sportsupport en De Verre Bergen zijn overtuigd van de waarde van sport voor jongeren. Daarom blijft Rotterdam Sportsupport zich inspannen om Rotterdamse jongeren structureel te laten sporten en met sport bij te dragen aan een positieve gedragsverandering. Rotterdam Sportsupport wil graag met de huidige sportpartners in gesprek om te bekijken of leerlingen ook na het stoppen van Challenge010 structureel (bij hen) kunnen blijven sporten. De Verre Bergen steunt, ontwikkelt en onderzoekt initiatieven die sport en bewegen bij jongeren stimuleren.

Rotterdam Sportsupport en De Verre Bergen zijn dankbaar voor de sportervaring die we, samen met vele partners, konden geven aan meer dan 4.000 jongeren. We sluiten Challenge010 eind juni dan ook graag op feestelijke wijze af met alle betrokkenen.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Daan Baecke

verenigingsconsulent Noord en Kralingen-Crooswijk
Daan Baecke