Na lokaal succes in Rotterdam-Zuid met een zaalvoetbalcompetitie breidt Challenge010 zich uit over heel Rotterdam. Met dit programma, dat zich laat vergelijken met de Amerikaanse high school competities, kunnen scholieren van 28 voortgezet onderwijs scholen vanaf dit schooljaar in heel Rotterdam zaalvoetballen, basketballen, boksen of dansen.

Deze week gaat Challenge010 van start in vier gebieden. Rotterdam noord, oost, zuid, west krijgen alle eigen competities voor de vier takken van sport. Alle gebieden beleven deze week hun kick-offs, zoals woensdag voor ‘Zuid’ gebeurde in het Topsportcentrum, waar de scholieren onder meer demos´s kregen voorgeschoteld. Bij de kick-offs ondertekenen daarnaast de deelnemende scholen, verenigingen en andere samenwerkingspartners een samenwerkingsovereenkomst.

Challenge010 heeft als doel meer jongeren structureel te laten sporten. De jongeren gaan de uitdaging aan om met een schoolteam de beste van de stad te worden of hun persoonlijke grenzen te verleggen. Net als op Amerikaanse high schools komen ze uit in een competitie tussen teams van verschillende scholen. De vakleerkrachten zijn de coaches van de teams. De leerlingen spelen in een tenue met de kleuren van hun school en worden direct lid van een vereniging. Het programma richt zich zowel op de sportieve, mentale als sociale ontwikkeling van de deelnemende jongeren.

28 scholen en tien verenigingen ondertekenen deze week de samenwerkingsovereenkomst van Challenge010. Daarnaast zetten ook afgevaardigden van de KNVB, de Nederlandse Basketbal Bond, organisator Rotterdam Sportsupport en de financierende partijen Gemeente Rotterdam en de Verre Bergen hun handtekening op het convenantbord.

Rotterdam Sportsupport startte twee jaar geleden een pilot met een scholencompetitie zaalvoetbal voor jongens van 12 tot 14 jaar in Rotterdam-Zuid. De proef werd vanwege het succes al gauw uitgebreid naar andere leeftijdscategorieën, meisjes en de andere kant van de Maasoever. Dit resulteert nu in Challenge010 met het aanbod van de vier sporten zaalvoetbal, basketbal, boksen en dans. Jongens en meiden van 12 tot 16 jaar kunnen deelnemen aan het sportaanbod. Naar verwachting sluiten dit schooljaar ten minste 700 scholieren aan.

Kijk voor meer informatie op www.challenge010.nl.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Fragette Jagt

Fragette Jagt

verenigingsconsulent Hoek van Holland, Hoogvliet, Pernis en Rozenburg