Op dinsdag 21 april heeft het Kabinet bekendgemaakt dat sportverenigingen vanaf woensdag 29 april weer open kunnen voor jeugd en jongeren. De voorwaarden waaronder de gemeente Rotterdam de buitensportaccommodaties weer (gedeeltelijk) openstelt zijn op dinsdag 28 april door sportwethouder De Langen gecommuniceerd.

De gemeente stelt veiligheid voorop en volgt hierbij het landelijk sportprotocol ‘Verantwoord Sporten’, dat is opgesteld door NOC*NSF samen met de Vereniging Sport en Gemeenten. Daarnaast gelden de sportspecifieke protocollen die door de sportbonden zijn opgesteld. De gemeente Rotterdam verwacht van alle sportverenigingen dat zij deze protocollen in praktijk brengen én handhaven. Hiervoor heeft Rotterdam Sportsupport deze checklist ontwikkeld:

Checklist openstelling verenigingen docx, 2,38 MB

Deadline voor insturen

De gemeente Rotterdam en Rotterdam Sportsupport verwachten dat u deze bijgevoegde checklist invult en uiterlijk twee dagen voorafgaand aan de start van de eerste activiteit toestuurt aan Rotterdam Sportsupport via het e-mailadres coronavirus@rotterdamsportsupport.nl. Voor verenigingen die 29 of 30 april al starten geldt een aangepaste deadline van 4 uur voor aanvang van de activiteit.

Heeft jouw club vragen?

Voor specifieke vragen met betrekking tot het coronavirus en Rotterdamse sportverenigingen, kun je rechtstreeks contact opnemen met René Biemans via coronavirus@rotterdamsportsupport.nl of door te bellen naar 06 23 82 58 15.

Meer weten?

Wil je jouw accommodatie beter benutten? Heb je vragen over toegankelijkheid of duurzaamheid? Of wil je verbouwen, uitbreiden of verhuizen?

Over deze onderwerpen kun je ons vragen stellen:

  • Fondsen en subsidies
  • Duurzaamheid
  • Wet- en regelgeving
  • Vergunningen
  • Toegankelijkheid
  • Extern reclamebeleid

Wij staan voor je klaar!

Fragette Jagt

verenigingsconsulent Hoek van Holland, Hoogvliet, Pernis en Rozenburg
Fragette Jagt