Heb jij het ultieme vernieuwende idee om met sport Rotterdam in beweging te brengen? Of om het imago van Rotterdam als sportstad te versterken en de Rotterdammer meer plezier te laten beleven aan sport en beleven? Dít en nog veel meer kun je realiseren via CityLab010, een initiatief van de gemeente Rotterdam om vernieuwende ideeën met een eenmalig subsidie te realiseren.

Op CityLab010.nl ontmoeten mensen met goede ideeën en hart voor Rotterdam elkaar. Mensen met expertise, middelen en relevante netwerken. Ideeën delen heeft voordelen: je versterkt je plan, je betrekt andere Rotterdammers en je gaat nieuwe samenwerkingen aan in de stad. Ook voor sportend Rotterdam gaan er deuren open. Via CityLab010 kun je ook in contact komen met financieringsbronnen voor de uitvoering van je plan. Denk aan banken, fondsen, crowdfunding, subsidies. Voor de uitvoering van plannen waar de stad beter van wordt heeft de gemeente Rotterdam in 2018 ook weer 3,5 miljoen euro beschikbaar gesteld.

Aanvragen
Een aanvraag kan nog tot en met 31 mei 2018 worden ingediend en alleen door iemand die woonachtig is in Rotterdam of een rechtspersoon gevestigd in Nederland. Ook kan een aanvraag worden geweigerd als de activiteit ook vanuit een ander gemeentelijke regeling gesubsidieerd kan worden of als er al subsidie vanuit de gemeente wordt verstrekt.

Voorwaarden
Bij de toetsing van het idee zijn voor sport een aantal criteria van belang. Zo moet het initiatief bijvoorbeeld bijdragen aan:

– Het zichtbaar maken van de waarde van sport en bewegen voor de stad Rotterdam en Rotterdammers;
– Het stimuleren van vernieuwing van het sport- en beweegaanbod die inspeelt op de behoefte van een Rotterdammer in een bepaalde levensfase;
– Het laten sporten en bewegen van Rotterdammers;
– Het plezier in bewegen en sporten;
– Het (anders) gebruik maken van buitenruimtes, sportaccommodaties of leegstaande ruimtes.

Contact
Voor meer informatie over CityLab010 kun je contact opnemen met Johan van Herpen (06 13 32 58 15 / jl.vanherpen@Rotterdam.nl) of Manon Courtin (06 19 27 63 79 / ma.courtin@Rotterdam.nl) van de gemeente Rotterdam.  

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Paul Baans

Paul Baans

verenigingsconsulent Financiën