Het bedrijfsleven onderschat de gevolgen van te weinig beweging bij zijn personeel. Dat vindt tenminste het Nederlands Instituut voor Sport en Beweging. Zijn directeur, oud-staatssecretaris Clémence Ross-van Dorp, bepleitte haar zaak vrijdag 27 mei bij VNO-NCW-voorzitter Bernard Wientjes.

Ongeveer een derde van de werkzame bevolking beweegt niet genoeg. De negatieve gevolgen daarvan, ziekteverzuim en chronische gezondheidsklachten, kosten het bedrijfsleven en de belastingbetaler jaarlijks tientallen miljoenen euro’s. ‘Met bedrijfsfitness bereik je alleen de werknemers die toch al sporten’, zei Ross-van Dorp. ‘Het is beter om het bedrijfspand zo in te richten dat de trap beter zichtbaar is dan de lift. Zo bevorder je dat mensen gaan bewegen.’

Ross-van Dorp was bij VNO-NCW-voorzitter Bernard Wientjes omdat VNO-NCW één van de ondertekenaars is van het Charter Olympisch Plan 2028. Daarin staat dat de aandacht voor de Spelen moet leiden tot meer aandacht voor bewegen bij het bedrijfsleven.

Bron: www.vno-ncw.nl

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Monique de Groot

Monique de Groot

projectcoördinator Sportplus