Geeft u als bestuurder werkelijk richting aan uw vereniging? Zet u een koers uit die de basis vormt voor uw beslissingen? Of heeft u het idee dat u vooral bezig bent ad-hoc problemen op te lossen en daardoor de grote lijn uit het oog verliest? In dat laatste geval kunt u uw voordeel doen met het nieuwe thematraject ‘Besturen met een visie’. Daarmee komt u als bestuurder in uw kracht, doet uw werk beter en creëert u een leukere en sterkere club.

Te weinig vrijwilligers, een dalend ledenaantal, een matige financiële situatie, agressie langs de lijn, gebrek aan structuur, geen potentiële opvolgers en een te zware belasting van het privéleven. Dat zijn zaken waar sommige bestuursleden van sportverenigingen voor zijn komen te staan. U kunt de zaken keren met ‘Besturen met een visie’.

Dat is een traject van vijf sessies bij Rotterdam Sportsupport waar u ook bestuursleden van andere verenigingen treft. De bijeenkomsten worden geleid door een ervaren trainer van Koerseigen. Dit bedrijf beseft dat de sport in ons land steunt op duizenden verenigingen en een miljoen vrijwilligers. Koerseigen helpt bestuursleden onder meer sterke verenigingen te creëren.

Directeur Daniel Klijn: ‘Besturen betekent richting geven aan de vereniging, een koers uitzetten, op basis daarvan beslissingen nemen en op die manier uiteindelijk zo dicht mogelijk in de buurt komen van de vooraf bepaalde stip op de horizon. Dat klinkt logisch, maar in de praktijk kan het lastig zijn. Je kunt bijvoorbeeld het risico lopen te belanden in een situatie waarin je van het ene naar het andere probleem rent in plaats van dat je het overzicht hebt. Dat kan het gevolg zijn van een te klein aantal vrijwilligers of het gebrekkig delegeren van taken. Ons doel: professionele groei en ontwikkeling van bestuursleden, met krachtigere verenigingen als gevolg.’

Het thematraject Besturen met een visie begint op woensdag 15 januari. Meer informatie? Inschrijven? Zoek contact met Kim Santbulte via k.santbulte@rotterdamsportsupport.nl.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Miranda Monster

Miranda Monster

verenigingsconsulent Accommodatie