Vanuit de behoefte nieuwe doelgroepen aan te boren, nog meer maatschappelijk verantwoord bezig te zijn en de zichtbaarheid van de vereniging te vergroten, is Fusion Rotterdam drukdoende een tak voor zitvolleybal op te zetten. Mooi detail: onder de eerste vijf geïnteresseerden bevinden zich twee mensen mét en drie personen zonder een beperking.

Bij zitvolleybal bevindt de speler zich met de romp op de grond. Het veld is kleiner en het net hangt lager dan normaal. ‘Zitvolleybal is een sport die kan worden beoefend door zowel mensen met als zonder beperking’, zegt projectmedewerker Fieke de Goede van Rotterdam Sportsupport. ‘Het is dus een goede mogelijkheid voor mensen met een beperking om te sporten, maar deze sport maakt het mogelijk om op een heel natuurlijke manier bestaande en nieuwe leden met elkaar te laten kennismaken. Rotterdam kende nog geen aanbod van zitvolleybal. In het afgelopen najaar zijn we gaan zoeken naar mogelijkheden om dat te veranderen.’

De Goede kwam uit bij volleybalvereniging Fusion Rotterdam in Deelgemeente Prins Alexander. De club heeft al een tijdje de ambitie nieuwe doelgroepen te vinden en het ledental uit te breiden. ‘Bovendien merken we dat de buitenwacht steeds meer verwacht dat een sportvereniging nog meer doet voor de maatschappij’, zegt voorzitter David Lans.

Fusion Rotterdam heeft zich met ingang van begin januari twintig weken de tijd gegund voldoende liefhebbers van zitvolleybal te werven om na de zomer een team te kunnen inschrijven voor de competitie. ‘Op dinsdag 7 februari organiseren we bijvoorbeeld een tweede clinic’, vertelt Lans. ‘Joze Banfi, bondscoach van het Nederlands heren zitvolleybalteam, verzorgt vanaf 18.00 uur samen met vier spelers een clinic in Sporthal Alexander. Hij vervolgt: ‘Rotterdam Sportsupport zocht op het juiste moment contact. Wij waren net bezig met vragen als hoe je G-aanbod opzet en hoe je de doelgroep bereikt.’

Meer informatie: www.rotterdamsportopmaat.nl

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Floor Vierboom

Floor Vierboom

teamcoördinator Communicatie