22 combinatiefunctionarissen gaan in Rotterdam een stevige verbinding leggen tussen sportverenigingen en scholen. De werkzaamheden van de combinatiefunctionarissen moeten onder meer leiden tot een gezondere leefstijl van de Rotterdamse jeugd.

Gisteren zijn de 22 combinatiefunctionarissen en hun werkzaamheden gepresenteerd tijdens een aftrapbijeenkomst bij hockeyvereniging Tempo ’34. Het belangrijkste doel van de combinatiefunctionarissen is sportverenigingen aan scholen te koppelen, zodat meer kinderen gaan sporten. Ook zullen de combinatiefunctionarissen inzetten op het creëren van een duurzaam pedagogisch sportklimaat en het verbinden van verenigingen met andere maatschappelijke organisaties.

Sinds september van dit jaar werken de combinatiefunctionarissen voor Rotterdam Sportsupport. Voor deze tijd kende Rotterdam ook al combinatiefunctionarissen die in de sportsector actief waren. Vanaf september zijn hun werkzaamheden veranderd. Waren de functionarissen eerst nog gekoppeld aan één vereniging, nu zijn de meeste functionarissen actief per sporttak. Op die manier kunnen kinderen en jongeren tot achttien jaar bijvoorbeeld via clinics op school enthousiast worden gemaakt voor een bepaalde sporttak en kan er vervolgens doorstroom naar verenigingen plaatsvinden. Daarnaast ligt de focus op de zogeheten krachtwijken van Rotterdam, die relatief veel kinderen met overgewicht kennen. Ten slotte gaan de combinatiefunctionarissen bijdragen aan het versterken van succesvolle programma’s, zoals de Schoolsportvereniging, LekkerFit, Special Heroes en het Jeugdsportfonds.

De combinatiefunctionarissen zijn actief voor de sporttakken voetbal, zaalvoetbal, korfbal, volleybal, honk- en softbal, tennis, tafeltennis, hockey, judo, karate, boksen, turnen en roeien. Twee functionarissen gaan aan de slag als sportpedagoog. Zij zullen met hun werkzaamheden een bijdrage leveren aan een veilig, pedagogisch klimaat op de sportverenigingen. Het doel van de combinatiefunctionarissen is om met hun activiteiten minimaal 25.000 Rotterdamse jongeren te bereiken. 1.250 jongeren zouden dankzij de inzet van de combinatiefunctionarissen structureel de weg naar de sportvereniging moeten vinden. In de eerste twee maanden zijn met clinics en trainingen al ruim 5.000 kinderen bereikt.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Antoine Schijf

verenigingsconsulent Toekomstbestendige sportverenigingen / leidinggevende
Antoine Schijf