Het kabinet versoepelt per vrijdag 18 februari de coronamaatregelen. Zo mogen kantines langer open blijven en is het coronatoegangsbewijs (CTB) niet meer verplicht om buitensportaccommodaties te betreden. In dit artikel een overzicht met de wijzigingen ten opzichte van de eerder geldende maatregelen.

Sport

Voor sportbeoefening gold geen beperking qua opening en dat blijft ook zo na vrijdag 18 februari. Verder:

  • De sportkantine mag open tot 1 uur ’s nachts, mits dat binnen reguliere exploitatievergunning is toegestaan.
  • Toeschouwers zijn tot 1 uur ‘s nachts toegestaan op de sportaccommodatie.
  • Binnensport, zwembaden, sportkantines zijn CTB-locaties. Zolang daar minder dan 500 personen per zelfstandige ruimte zijn vervalt daar de 1,5 meter, is een vaste zitplek niet meer verplicht en hoeft er geen mondkapje meer gedragen te worden (zoals nu verplicht bij verplaatsing). Indien er meer dan 500 personen/bezoekers zijn dan is een vaste zitplek en mondkapje bij verplaatsing wel verplicht, maar geldt de 1,5 meter regel niet meer.
  • Buitensportcomplexen zijn geen CTB-locaties meer. Buiten geldt echter nog steeds de placeringsplicht en dat er 1,5 meter afstand moeten worden gehouden. Voor de binnenruimte van een buitensportaccommodaties (zoals kantine en kleedkamers) is het CTB verplicht en gelden ook de regels voor de binnensport.

Scouting

Voor scoutinggroepen gelden de coronaregels zoals deze zijn gecommuniceerd door Scouting Nederland.

Het CTB blijft nog tot 25 februari gelden op alle locaties waar die nu al getoond moet worden. Daarna wordt afscheid genomen van het CTB op locaties waar minder dan 500 mensen binnen zijn, de verplichte 1,5 meter afstand, het dragen van een mondkapje bij verplaatsing in de kantine en een vaste zitplaats in bijvoorbeeld zwembaden of kantines.

Vragen?

Voor specifieke vragen met betrekking tot het coronavirus, kun je rechtstreeks contact opnemen Liesbeth van der Meer en Percy Isenia via coronavirus@rotterdamsportsupport.nl. Ook als je vragen hebt over coronamaatregelen in relatie tot projecten van Rotterdam Sportsupport kun je bij hen terecht. Klik hier voor een overzicht van alle artikelen over coronamaatregelen & sportverenigingen.

Heb je als sportvereniging een specifieke vraag over de sportaccommodatie en/of de uitvoering van de controles op binnensportlocaties? Neem dan contact op met Sportbedrijf Rotterdam via info@sportbedrijfrotterdam.nl of bel naar 010 808 08 80.

Liesbeth van der Meer

Eerste aanspreekpunt voor clubs met vragen over het coronavirus
Liesbeth van der Meer

Meer weten?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste ontwikkelingen rondom het coronanieuws? Lees dan alles in ons coronadossier. Met onder meer:

  • Meest actuele maatregelen voor (Rotterdamse) sportverenigingen.
  • Financiële gevolgen voor sportverenigingen.
  • Alles over organisatie, vrijwilligers en veilig sportklimaat.

Wij staan voor je klaar!

Floor Vierboom

teamcoördinator Communicatie
Floor Vierboom